Advokater henter formuer på persondata-rådgiving

EU’s nye persondataforordning har fået hver femte virksomhed til at hyre ekstern rådgivning, viser en rundspørge. Det er en god forretning for advokatfirmaerne.
»Helt bogstaveligt får vi 100 gange så mange henvendelser vedrørende håndtering af persondata i forhold til før, forordningen blev vedtaget,« siger Niels Banke, partner hos Kammeradvokaten.
»Helt bogstaveligt får vi 100 gange så mange henvendelser vedrørende håndtering af persondata i forhold til før, forordningen blev vedtaget,« siger Niels Banke, partner hos Kammeradvokaten.

Danske virksomheder kommer til at bruge et anseeligt millionbeløb at leve op til EU’s persondataforordning, og pengene ender i høj grad hos advokater og andre rådgivere.

Det skriver Finans.

Ifølge en rundspørge til 123 virksomheder, som Wilke har lavet for Finans, har hver femte været nødt til at købe ekstern rådgivning for at være sikker på at leve op til reglerne. Desuden forventer 18 pct. at bruge mindst 500.000 kr. de kommende år i ekstra udgifter på at leve op til de nye regler. En enkelt forventer en regning på over fem mio. kr.

Hos Kammeradvokaten har man det seneste år oplevet en stor stigning i henvendelser fra virksomheder, der ønsker juridisk rådgivning om de nye regler.

100 gange flere henvendelser

»Helt bogstaveligt får vi 100 gange så mange henvendelser vedrørende håndtering af persondata i forhold til før, forordningen blev vedtaget,« siger advokat Niels Banke, der er partner hos Kammeradvokaten, til Finans.

En lang række ledende partnere fortalte AdvokatWatch i starten af januar, at 2017 ender som et særdeles indbringende år, for flere ny rekord, med rådgivning om persondataforordningen som et af de områder, der trækker aktiviteten. Køb og salg af virksomheder og ejendomme er andre områder, der skaber travlhed i advokatfirmaerne.

Den nye persondataforordning træder i kraft 25. maj og skærper kravene til, hvordan virksomheder håndterer og dokumenterer persondata. Overtrædelser kan føre til bøder på fire pct. af den globale omsætning.

Advokat advarer mod at underspille persondata-krav

Dansk advokat i Schweiz taber sag til Skat om 200 mio. kr. 

Interessekonflikter udfordrer DLA Piper i Danmark 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også