Dansk advokat i Schweiz taber sag til Skat om 200 mio. kr.

En sag om et krav fra Skat til en dansk advokat bosiddende i Schweiz har mandag nået sit foreløbige punktum.
Advokaten Jeffrey Galmond har tjent flere hundrede millioner kroner, og Skat forlanger sin del af pengene. | Foto: Colourbox
Advokaten Jeffrey Galmond har tjent flere hundrede millioner kroner, og Skat forlanger sin del af pengene. | Foto: Colourbox
AF RITZAU OG SIGNE FERSLEV

Det er ikke forkert, når Skat forlanger 196 millioner kroner i skat af en dansk advokat, der nu er bosat i Schweiz.

Det er Københavns Byret mandag kommet frem til i en civilsag, hvor Skat er blevet frifundet.

Opgøret skyldtes en indtægt på 200 millioner amerikanske dollar, som den danske advokat Jeffrey Galmond tilbage i 2008 opnåede i forbindelse med salg af aktier i et stort russisk teleselskab.

Han angav indkomsten som aktieindkomst. Derimod mener Skat, at der er tale om et honorar og har derfor krævet 196 millioner kroner i restskat.

Galmond lagde herefter sag an mod Skat. Men byretten har altså mandag afgjort, at det danske skattevæsen har handlet efter bogen.

Jeffrey Galmond, der er 67 år, dansk statsborger og russisk gift, har slået sine folder blandt andet i Tyskland og i Rusland. Han kom på nært hold af it-minister Leonid Reiman, som er personlig ven af Vladimir Putin.

Det har tidligere været fremme, at engagementet i det russiske erhvervsliv førte til, at han i nogle tilfælde havde livvagter med sig, når han overværede ishockeykampe i Rungsted.

Men i 2008 besluttede han dog at forlade Danmark og at sælge sin ejendom i Rungsted Kyst.

Han har også slået sine folder i Tyskland, hvor en anklage om at have hvidvasket 150 millioner dollar for Reiman faldt til jorden i 2012.

Rigmandens advokat fra advokatfirmaet Mazanti-Andersen Korsø Jensen, Morten Samuelsson, oplyser, at afgørelsen ankes til landsretten.

"Og det var ikke en svær beslutning," siger han til Ritzau uden at ville fortælle hvorfor.

/ritzau/

Topadvokat er på vej ud af omstridt familiefond 

Advokater i Abaris-sagen frifundet af Københavns Byret

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også