AdvokatWatch

Kammeradvokaten kan miste 70 mio. kr. i statslig omsætning

Selv om regeringen vil tage opgaver fra Kammeradvokaten bliver det i mindre omfang, end der først var lagt op til.

Foto: Torben Stroeyer, Jyllands-Posten

I oktober varslede regeringen fratagelsen af opgaver for potentielt 200 mio. kr. fra Kammeradvokaten. Fra nærmest at have et monopol på juridiske sager til staten ville minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) både hjemtage og konkurrenceudsætte en lang række opgaver. Imidlertid er det endt med et noget mindre radikalt opgør, der samlet koster Kammeradvokaten opgaver for anslået 70 mio. kr.

Det skriver Berlingske.

Årsagen til den lavere end udmeldte eksodus kan hænge sammen med, at Kammeradvokaten fortsat fører retssager for Skat. Opgaver for omtrent 100 mio. kr. Men ikke mindst på netop skatteområdet skal brugen reduceres.

"Vi tager nye og væsentlige skridt til at få bedre styr på forbruget af Kammeradvokaten og sikre sund konkurrence om opgaverne. Beslutningen om at tage opgaver hjem er endnu et væsentligt skridt i retning af få en bedre balance mellem at bruge statens egne juridiske kompetencer og købe dem af dyre advokatfirmaer," skriver Sophie Løhde i et mailsvar til Berlingske.

Konkret har regeringen besluttet at hjemtage opgaver omhandlende primært udbud og kontrakter for 22 mio. kr., mens advokatopgaver i forbindelse med Skats konkurssager skal i udbud, hvilket højst omhandler 10 mio. kr. årligt. Derudover gælder det gennemførelsen af Skats konkurssager ved landets skifteretter, hvor Skat årligt køber advokatbistand for 150-200 mio. kr. fra flere advokatfirmaer. Heraf formentlig mindre end 40 mio. kr. årligt fra Kammeradvokaten, vurderer avisen.

Af de 70 mio. kr. har Kammeradvokaten dog mulighed for at vinde de opgaver tilbage, der konkurrenceudsættes.

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Efterårsferien blev skudt i gang med nyheden om, at Horten får ny ledende partner til nytår. Derudover satte undersøgelse fokus på danskernes holdning til lokale advokater, mens afsat kurator fik lov til at bringe Højesteret på banen efter "vidtgående" afgørelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier