Kammeradvokaten kan miste 70 mio. kr. i statslig omsætning

Selv om regeringen vil tage opgaver fra Kammeradvokaten bliver det i mindre omfang, end der først var lagt op til.
Foto: Torben Stroeyer, Jyllands-Posten
Foto: Torben Stroeyer, Jyllands-Posten

I oktober varslede regeringen fratagelsen af opgaver for potentielt 200 mio. kr. fra Kammeradvokaten. Fra nærmest at have et monopol på juridiske sager til staten ville minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) både hjemtage og konkurrenceudsætte en lang række opgaver. Imidlertid er det endt med et noget mindre radikalt opgør, der samlet koster Kammeradvokaten opgaver for anslået 70 mio. kr.

Det skriver Berlingske.

Årsagen til den lavere end udmeldte eksodus kan hænge sammen med, at Kammeradvokaten fortsat fører retssager for Skat. Opgaver for omtrent 100 mio. kr. Men ikke mindst på netop skatteområdet skal brugen reduceres.

"Vi tager nye og væsentlige skridt til at få bedre styr på forbruget af Kammeradvokaten og sikre sund konkurrence om opgaverne. Beslutningen om at tage opgaver hjem er endnu et væsentligt skridt i retning af få en bedre balance mellem at bruge statens egne juridiske kompetencer og købe dem af dyre advokatfirmaer," skriver Sophie Løhde i et mailsvar til Berlingske.

Konkret har regeringen besluttet at hjemtage opgaver omhandlende primært udbud og kontrakter for 22 mio. kr., mens advokatopgaver i forbindelse med Skats konkurssager skal i udbud, hvilket højst omhandler 10 mio. kr. årligt. Derudover gælder det gennemførelsen af Skats konkurssager ved landets skifteretter, hvor Skat årligt køber advokatbistand for 150-200 mio. kr. fra flere advokatfirmaer. Heraf formentlig mindre end 40 mio. kr. årligt fra Kammeradvokaten, vurderer avisen.

Af de 70 mio. kr. har Kammeradvokaten dog mulighed for at vinde de opgaver tilbage, der konkurrenceudsættes.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også