AdvokatWatch

Advokat advarer mod at underspille persondata-krav

Over halvdelen af virksomhederne i en rundspørge er ikke klar til at håndtere de nye persondata-regler.

Kravene til, hvordan virksomheder håndterer persondata, skærpes 25. maj, men over halvdelen af de adspurgte i en Finans/Wilke-rundspørge er ikke klar. | Foto: Colourbox

Danske virksomheder bør begynde at tænke persondata ind i forretningen på samme måde som økonomi og skat. Det er rådet fra Nis Peter Dall, partner i advokatfirmaet Bird & Bird, efter en rundspørge i Finans viser, at 55 pct. af de danske virksomheder ikke er klar til at håndtere den nye persondataforordning, der træder i kraft 25. maj.

Det skriver Finans.

»Alle virksomheder behandler persondata. De har HR eller regnskab, som er til at have med at gøre. Men når de får en vis størrelse, får de rutiner og processer, hvor de ikke tænker over, at de nu skal leve op til regler, der kan give store bøder at overtræde,« forklarer Nis Peter Dall til Finans.

Halvdelen er ikke klar

Analyseinstituttet Wilke har for Finans spurgt 123 danske virksomheder om persondataforordningen. Her svarer hver tredje, at de ikke aner, hvad den går ud på, mens 55 pct. enten slet ikke er klar eller kun delvist klar til at håndtere de nye regler.

Forordningen skærper kravene til, hvordan virksomheder skal dokumentere og håndtere persondata og giver mulighed for at idømme virksomheder bøder på fire pct. af den globale omsætning for brud på reglerne.

Rådgivning om de nye persondatakrav er et af de væsentlige bidrag til et meget højt aktivitetsniveau i advokatbranchen i det seneste år, fortalte en række topledere i branchen til AdvokatWatch i starten af januar.

De største advokatfirmaer melder om bomstærkt 2017: "Endnu et år med et rekordhøjt aktivitetsniveau"

Bech-Bruun-advokat efter sporskifte: ”Det passer ikke til min personlighed at sidde så meget bag skærmen”

Stort advokathus indgår samarbejde om persondata med Accenture  

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier