De største advokatfirmaer melder om bomstærkt 2017: "Endnu et år med et rekordhøjt aktivitetsniveau"

Landets største advokatkontorer melder om klar fremgang i 2017 og flere har haft rekordår. Det er bl.a. virksomhedshandler og skærpede persondataregler, der skaber aktivitet.
Foto: Bruun & Hjejle PR
Foto: Bruun & Hjejle PR

De største danske advokathuse er blæst gennem 2017, og for flere er der tale om ny rekord. Virksomhedshandler, høj aktivitet i ejendomssektoren og skærpede krav til håndtering af persondata er blandt det, der har givet store indtægter i advokatfirmaerne, og udsigterne for 2018 tegner også lyse.

”2017 har været et godt år både for vores forretning og vores organisation. Vi har opnået en pæn tocifret vækst, og samtidig har vi styrket vores organisation med større ledelseskraft og investeret i specialister inden for vores fokusområder,” lyder det fra Karsten Kristoffersen, managing partner i Bruun & Hjejle, der har øget antallet af jurister med 20 i løbet af året.

Kromann Reumerts managing partner, Arne Møllin Ottosen, kalder 2017 for rekordår.

"2017 blev endnu et fantastisk år for Kromann Reumert, og året sætter ny rekord for vores resultat, som vi også har set det hvert af de seneste år," siger Arne Møllin Ottosen, som forklarer succesen med stor aktivitet på tværs af hele forretningen og inden for forskellige fagområder.

Også Gorrissen Federspiel, Plesner, Bech-Bruun og Kammeradvokaten melder om et meget tilfredsstillende 2017.

Tom Kári Kristjánsson, managing partner i Plesner | Foto: Plesner
Tom Kári Kristjánsson, managing partner i Plesner | Foto: Plesner

”2017 var for Plesner endnu et år med et rekordhøjt aktivitetsniveau. Vi har en solid base af loyale klienter, som over en bred kam har travlt i disse år, og når vi så oveni det oplever en usædvanlig høj aktivitet med køb og salg af både virksomheder og fast ejendom, så skal vi løbe stærkt for at følge med. Og det har vi så også gjort,” siger Tom Kári Kristjánsson, managing partner i Plesner.

Også hos Gorrissen Federspiel har advokaterne haft et travlt år med fremgang.

"Vi er vokset i 2017 og er flere mennesker nu, end vi nogensinde har været før. Vi havde et meget aktivt 2015, et meget aktivt 2016, og vi har også haft et meget aktivt 2017," siger managing partner i Gorrissen Federspiel Tomas Haagen. 

Ud over virksomhedshandler peger en stribe ledende partnere på nye regler på persondataområdet som en af årsagerne til den høje aktivitet. 25. maj aktiveres en ny persondataforordning, der øger kravene til virksomheders håndtering af persondata og indfører heftige bøder for ikke at følge reglerne. Rådgivning om forordningen er noget, der har øget efterspørgslen hos stort set alle de større advokathuse.

”Det var som om 1. halvår har været en opstartsperiode, hvor mange ting har været langsomme i optrækket, herunder særligt M&A. Det har til gengæld rettet sig i 2. halvår. Det betyder også, at vi har travlt i alle afdelinger (konkurs dog en undtagelse). Herudover ser vi også en fortsat kraftig udvikling inden for særligt persondata, som jo presser sig på ift. forordningen,” oplyser Martin Riber Povlsen, økonomidirektør i Bech-Bruun.

Fremgangen i 2017 kommer efter et meget stærkt 2016, hvor en række advokatfirmaer, bl.a. Kromann Reumert, havde det bedste indtjeningsår nogensinde. Signalerne understøtter en tendens fra de senere år, hvor de største advokatfirmaer vokser stærkere end de mindre og mellemstore kontorer. En opgørelse fra Økonomisk Ugebrev i efteråret viste, at de ti største advokatfirmaer har øget antallet af jurister med over 250 på et år.

Hos Advokatfirmaet Poul Schmith, Kammeradvokaten, melder managing partner Tomas Ilsøe Andersen om en solid udvikling i 2017, bl.a. drevet af nye digitale tiltag.

”2017 var et år, hvor branchen generelt voksede, og hvor vi også selv havde en tilfredsstillende udvikling, uden at vi vil kalde det et rekordår. Forklaringen på vores udvikling skal findes i omfattende investeringer i digitalisering og nye produkter, som markedet har taget godt imod," fortæller Tomas Ilsøe Andersen.

Kammeradvokaten står bag Konkursportalen og Persondatatesten.dk og Tomas Ilsøe Andersen peger desuden på compliance, investigations og komplicerede tvister som områder, der har givet vækst.

Udsigterne for 2018 ser foreløbig også gode ud.

"Vi regner med, at 2018 bliver et ligeså godt år som 2017, som var et rigtig godt år, og vi har høje ambitioner i forhold til omsætningen," siger Bech-Bruuns adm. direktør Christian Ejvin Andersen om 2018.

Også Karsten Kristoffersen fra Bruun & Hjejle er optimistisk.

"Vi ser lige så gode muligheder i 2018 som i 2017, dog næppe helt de samme vækstrater. Makrotegnene for verden og Danmark er stærke. Den store joker er ændringer i renten eller andre forhold, der kan føre til ændret investoradfærd særligt på ejendomsmarkedet," siger han.

Også Danmarks ældste advokatfirma, Mazanti-Andersen Korsø Jensen, har sat ny rekord i 2017.

”Vi har haft den højeste omsætning nogensinde med en vækst på over 15 pct.,” siger Henrik B. Sanders, partner og bestyrelsesformand, til AdvokatWatch.

Det er særligt på områderne fast ejendom, retssager og M&A, Mazanti-Andersen Korsø Jensen har øget omsætningen, og udviklingen ventes at fortsætte i år.

 Velkommen til AdvokatWatch

 Klare krav til advokater fra landets største virksomheder: Specialistviden, nærvær og tempo

 Bech-Bruun vil holde på advokater med nyt karrierespor 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også