AdvokatWatch

Mens du var væk: Her er sommerens vigtigste historier

Tidligere Njord-partnere har stiftet eget kontor, Tinglysningsretten har fået ny chef, og advokater har kastet sig ind i kvotedebatten. Samtidig kan universiteterne byde nye jurastuderende velkommen. AdvokatWatch giver et overblik over sommerens historier.

Efter en sommer med vaccinationer, rejser, sommerhusture og afslapning vender mange nu tilbage til, hvad der ligner et mere traditionelt arbejdsliv med sommerfester, fysiske møder og fyldte kontorer. | Foto: Peter Hove Olesen

Skiftede du nyhederne ud med en roman i ferien? Så har AdvokatWatch som altid fulgt nyhedsstrømmen og udvalgt det, vi mener, du ikke skal gå glip af.

Engageret advokat fuld af temperament skal forsvare Støjberg med næb og kløer

Foto: Miriam Dalsgaard/Jens Dresling/Ritzau Scanpix/PR
Foto: Miriam Dalsgaard/Jens Dresling/Ritzau Scanpix/PR

Der er nu under en måned til, at rigsretssagen mod tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg går i gang 2. september. I en portrætserie frem mod kickoff sætter AdvokatWatch fokus på de fem advokater, der spiller helt centrale roller i den historiske rigsretssag. Første levende billede er 57-årige René Offersen, er allermest glad for arbejdet som advokat, der fortryder én ting, som han ikke har fået gjort i løbet af sin 30 år lange karriere.

Læs portrættet her.

Danske Bank har fejlinformeret domstolene i op til 16.000 konkurssager

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Danske Bank har fejlinformeret domstolene i op imod 16.000 konkurssager, som derfor kan være afgjort forkert. Det betyder, at Danske Bank kan have fået for mange penge ud af konkursboerne på bekostning af andre kreditorer.

Læs historien her.

Advokater har skiftet holdning til kvoter: Vi skal 100 år frem for væsentlige ændringer

Foto: PR / Rovsing & Gammeljord
Foto: PR / Rovsing & Gammeljord

De er blevet anskuet som unødvendig hjælp, men flere begynder at se kvoter som et nødvendigt onde i erhvervslivet. To advokater har ændret holdning til det omdiskuterede spørgsmål, mens Horten-direktør ærgrer sig over politisk modvillighed.

Læs historien her.

Partnere forlader Njord for at åbne eget advokatkontor

Foto: Njord / PR
Foto: Njord / PR

Flere folk følger med, når to partnere vinker farvel til advokatfirmaet Njord for i stedet at åbne egen butik i København. Advora er navnet på en ny spiller på den københavnske advokatscene.

Læs historien her.

Domsdatabasen ramt af forsinkelser igen: "Danmark halter voldsomt bagefter"

Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Det er fuldstændig afgørende, at Danmark får en offentlig tilgængelig samling af domme inden længe. Sådan lyder det fra juraprofessor, efter Domstolsstyrelsen igen må udskyde lanceringen af længe ventet domsdatabase, der er gået millioner over budget.

Læs historien her.

Landsdommer tager over for "Mr. Tinglysning": Spændt på farvel til retssalen

Rikke Holler, præsident for Tinglysningsretten. | Foto: Aarhus BSS
Rikke Holler, præsident for Tinglysningsretten. | Foto: Aarhus BSS

Landsdommer Rikke Holler skifter arbejdet i skattekommissionen ud med digital tinglysning. Hun tager flere erfaringer med sig, når hun indfrier sin lederdrøm som ny præsident for Tinglysningsretten, der står over for flere udfordringer.

Læs portrættet her.

Dansk legaltech-firma har slået dørene op i New York – israeler skal lede indtog

Foto: PR/Contractbook
Foto: PR/Contractbook

Han har gjort det før, og nu skal han gøre det igen, lyder det fra Contractbook-topchef om firmaets nye frontfigur i USA, der tidligere har haft succes med at bygge en europæisk virksomhed op på det amerikanske marked.

Læs historien her.

God løn og prestige er med til at trække stadig flere unge mod jurastudiet

Foto: Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

I slutningen af juni fik ansøgerne til landets videregående uddannelser at vide, hvorvidt de var blevet optaget på drømmestudiet. Igen i år var antallet af unge, der håber at vågne op som kommende jurister, steget. Det vakte glæde hos Danske Advokater. Det er særligt muligheden for et spændende job og gode arbejds- og lønforhold, der tiltrækker de unge, lyder vurderingen.

Læs historien her.

Storm-regnskab afslører underskud på knap 14 millioner: "De har fået én på hatten"

Foto: PR/Storm Advokatfirma
Foto: PR/Storm Advokatfirma

2020 var et meget skidt år for Storm Advokatfirma, konkluderer regnskabskyndige. Bruttofortjenesten dykker 65 pct., mens egenkapitalen næsten halveres for at dække underskud på 13,9 mio. kr., fremgår det af netop offentliggjort årsregnskab.

Læs historien her.

Schultz melder Karnov-udfordrer klar efter længere tilløb

Foto: Schultz
Foto: Schultz

Til oktober er it-virksomheden Schultz klar til at sende længe ventet modstykke til Karnov på markedet for domssamlinger. Det sker et år senere end forventet, men så går jagten også ind på advokatkunder i alle afstøbninger, siger direktør.

Læs historien her.

Advokatsamfundet tager hul på arbejde med guide til advokatundersøgelser efter ferien

Advokatundersøgelser risikerer at blive brugt som alibi til at tage eller udskyde beslutninger, mener lektor i offentlig ret. Bølge af advokatundersøgelser får nu Advokatsamfundet til at sætte skub i arbejdet med en ny vejledning på området.

Foto: Stine Bidstrup/ERH
Foto: Stine Bidstrup/ERH

Læs historien her.

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier