AdvokatWatch

Advokatsamfundet tager hul på arbejde med guide til advokatundersøgelser efter ferien

Advokatundersøgelser risikerer at blive brugt som alibi til at tage eller udskyde beslutninger, mener lektor i offentlig ret. Bølge af advokatundersøgelser får nu Advokatsamfundet til at sætte skub i arbejdet med en ny vejledning på området.

"Der er sket meget i samfundet på ti år, og fokus på, hvordan man bruger advokatundersøgelser, har også ændret sig," siger Martin Lavesen, formand for Advokatrådet. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Der er endnu ikke taget hul på arbejdet med at lave en ny guide, selv om det blev besluttet at udarbejde en ny tilbage i marts efter heftig kritik af advokatundersøgelser i debatten om krænkelser.

Nu skal der dog ske noget, skriver Martin Lavesen og Charlotte Krarup, der er henholdsvis formand og næstformand i Advokatrådet, i et debatindlæg i Politiken, hvor de kalder den nuværende vejledning om advokatundersøgelser, der har ti år på bagen, "ufuldstændig" og "forældet".

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Brikkerne er ved at falde på plads i ny national efterforskningsenhed, og i denne uge satte chefanklageren ord på processen. Derudover bød ugen på historier om blandt andet specialistmangel, embedsmænd i retten og DLA Pipers ejendomsambitioner.

Dommerformand afviser behov for øget specialisering i skattesager

Formanden for dommerforeningen mener ikke, at der er nogen grund til at samle skattesager på færre byretter, som skatteadvokater har foreslået. "Jeg synes ikke, at man har belæg for at sige, at ikkespecialisering er udtryk for, at afgørelserne er forkerte," siger han.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier