AdvokatWatch

Advokathjælp giver større chance for succes i udbudsklagesager

Svensk undersøgelse viser, at klagere i udbudssager har dobbelt så gode chancer for at vinde, hvis de bruger en advokater.

I Danmark er det meget sjældent, at parterne ikke bruger advokater i udbudsklagesager. Det er medvirkende til, at den danske medholdsprocent er høj, vurderer advokatfirmaet Horten | Foto: Colourbox

Chancen for at få medhold i en klage over et udbud er langt bedre, hvis man får assistance af en advokat. Det viser en undersøgelse fra det svenske advokatkontor Setterwalls, skriver Horten på sin hjemmeside.

Setterwalls har analyseret 500 svenske udbudsklagesager ved de svenske forvaltningsdomstole (1. instans i det svenske klagesystem) i Stockholm, Malmø, Jönköping og Falun. Kun omkring halvdelen af klagerne var juridisk repræsenteret, og i de sager, hvor der ikke var advokat på, fik 12 pct. medhold. Klagere, som havde juridisk bistand, fik medhold i 22 pct. af tilfældene, altså knap en fordobling af succesraten for klager, hvis der antages juridisk bistand, skriver Horten.

Høj medholdsprocent i Danmark

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens netop offentliggjorte undersøgelse "Danske klagesager om udbud", der analyserer klagesager fra 2013-2016, viste, at klagere har fået medhold eller delvist medhold i ca. 46 pct. af klagesagerne.

"I Danmark er det meget sjældent, at parterne ikke er repræsenteret ved advokat. Det er sandsynligvis (også) medvirkende til, at den danske medholdsprocent er høj sammenlignet med den svenske, idet advokatbistand sikrer, at der kun gennemføres klagesager, der er juridisk holdbare," vurderer Horten.

Konkurssager bliver klemt i konflikt 

Mænd slår kvinder på både chefjobs og løn 

Advokat om udvikling af legaltech: Der hersker en konservativ kultur i branchen 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier