Advokat om udvikling af legaltech: Der hersker en konservativ kultur i branchen

Advokat Michael Brandt, som sidder på Synchs danske kontor, mener, at udviklingen af legaltech i Danmark bremset af konservative advokater.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Danske advokatfirmaer glimrede ved deres fravær, da omkring 5000 it-udviklere, advokater og iværksættere i weekenden var samlet til Global Legal Hackathon 2018.  

Det skriver Karnovs branchemedie K-News.

Skandinavien var dog repræsenteret i form af app'en LawLess, som har en "gaming-tilgang" til juridiske spørgsmål, og gik videre til den internationale pitch-runde.  

Advokat Michael Brandt fra advokatfirmaet Synch, som var vært for Sveriges bidrag til konkurrencen, giver sin forklaring på, hvorfor Danmark ikke er til stede med produkter inden for legaltech. 

"Der hersker stadig en konservativ kultur i branchen, hvor det er advokaterne, der bestemmer. Advokater kigger altid efter risici, og man kan altid tale et projekt ned, når der fokuseres på risici. Tricket er at give dem, der ved bedst, plads til innovation, og med det må man tage nogle chancer, og det arbejder vi blandt andet med hos Synch. Her kommer vi på den bekostning til at lave nogle projekter, som ikke har kommerciel berettigelse, men hvor vi derimod lærer rigtig meget," siger Michael Brandt til K-News.

Synch blev grundlagt i Stockholm i 2014 og etablerede kontor i København sidste år, og det går tilsyneladende godt. I hvert fald udvider det svenske advokatfirma og søger lige nu profiler inden for IT-ret og M&A. Udover kontorer i Stockholm og København har Synch kontor i Silicon Valley.  

Advokater banket af AI på egen bane  

Microsofts chefjurist: Kunstig intelligens bliver nyt advokat-speciale

Brancheorganisation: Ny teknologi kan presse yngre jurister 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også