AdvokatWatch

Brancheorganisation: Ny teknologi kan presse yngre jurister

Ny software kan løse nogle af de opgaver, yngre jurister i dag typisk håndterer, og det stiller nye krav til studerende og universiteter, vurderer brancheformand.

Ny software kan inden for en overskuelig fremtid overtage standardopgaver i advokatbranchen, og det kan især presse unge jurister, mener Danske Advokaters formand, Lotte Eskesen, efter en kortlægning af teknologiens påvirkning af branchen | Foto: Danske Advokater

Ny teknologi rettet mod advokatbranchen vælter frem, og det kan i første omgang lægge pres på især yngre jurister og uddannelsesinstitutionerne. Det vurderer Lotte Eskesen, formand for brancheforeningen Danske Advokater, efter at et udvalg gennem 2017 har analyseret teknologiens påvirkning af advokatbranchen.

”Meget af det informationssøgningsarbejde, katalogisering af omfattende dokumentation og lignende håndteres i dag af de yngre jurister. Og der kunne man sagtens forestille sig, at der bliver et reduceret behov for medarbejdere i den gruppe fremadrettet, fordi noget af det arbejde vil kunne løses automatiseret,” siger Lotte Eskesen, der er partner i Gorrissen Federspiel.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier