AdvokatWatch

Topledere fra industrien: Eksterne bestyrelsesmedlemmer kan tilføre advokatfirmaer stor værdi

Erfarne kræfter fra andre dele af erhvervslivet kan styrke advokatfirmaers bestyrelser betydeligt, blandt andet inden for konfliktløsning, aflønning, successionsplaner og strategi, mener to rutinerede industri-bestyrelsesfolk.

Erfarne industrifolk ser markante fordele for advokatfirmaer, hvis der åbnes for eksterne bestyrelsesmedlemmer. "Generelt tror jeg det er godt at have en mangfoldig bestyrelse, som ser tingene fra forskellige vinkler," siger Jens Moberg, formand for Grundfos | Foto: Ritzau Scanpix/Malte Kristiansen

Advokatfirmaers bestyrelser kan få tilført vigtige, nye kompetencer, hvis der åbnes for bestyrelsesmedlemmer fra andre dele af erhvervslivet. Det mener to af landets mest fremtrædende bestyrelsesfolk, der peger på konfliktløsning, professionel ledelse, successionsplaner og talent-rekruttering som nogle af de områder, der ville få et løft med eksterne bestyrelsesmedlemmer.

"I det her tilfælde, hvor det er en partnerdrevet og partnerejet virksomhed, kan det være rigtig sundt at sørge for også at have nogle udefrakommende perspektiver, og nogle øjne, som ser nogle ting, man måske ikke selv ser, når man er dybt nede i den daglige drift. Eksempelvis vil det nok være godt at have en ekstern formand, for at kunne sikre, at arbejdet foregår professionelt," siger Jens Moberg, tidligere topdirektør i Microsoft og i dag formand for bestyrelsen i Grundfos og PostNord.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier