Slagsmål med advokater kan skabe problemer for salg af Karnov

Danske Advokater har klaget til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen over høje priser hos Karnov, og det kan nu skabe besvær for et salg af virksomheden.
Et slagsmål med Danske Advokater om priser kan give bøvl for planerne om et salg af af Karnov Group, anført af adm. direktør Flemming Breinholt | Foto: Karnov Group
Et slagsmål med Danske Advokater om priser kan give bøvl for planerne om et salg af af Karnov Group, anført af adm. direktør Flemming Breinholt | Foto: Karnov Group

Kapitalfonden Five Arrows gør klar til et salg af forlagsvirksomheden Karnov Group for et milliardbeløb, men et slagsmål med advokatbranchen om priser kan vise sig som en alvorlig udfordring.

Det skriver InsideBusiness ifølge Danske Advokaters hjemmeside.

Danske Advokater klagede i 2016 til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen over, at Karnov efter brancheorganisationens opfattelse misbrugte sin dominerende stilling på markedet til at hæve sine priser alt for voldsomt.

”Vi klagede i juli 2016, og vi har afleveret nogle supplerende oplysninger i sagen. Vi har klaget over to specifikke forhold, nemlig at Karnov i vores øjne afkræver urimelig høje priser for visse ydelser, ligesom vi mener, det er problematisk, at virksomheden laver koblingssalg, hvor man som kunde tvinges til at købe ydelser, man ikke ønsker,” siger Danske Advokaters adm. direktør, Paul Mollerup, til InsideBusiness.

”Vores vurdering er, at de stigende priser er intensiveret, siden de tidligere ejere i Thompson Reuters solgte selskabet i 2009, og vi ser ikke nogen tegn på, at Karnov og de nuværende ejere skulle have planer om at ændre den praksis,” siger han.

Advokatfirma vil håndtere shippings digitale problemer 

Blockchain bliver vigtig vækstdriver hos Kammeradvokaten 

Advokatfirmaer skovler penge ind på offentlige skandaler  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Troels Tuxen, partner hos Bech-Bruun, har som kurator allieret sig med kapitalfond i sagen, hvor Christian Stadil, hans far og en tidligere direktør i familiens konkursramte rederi er blevet sagsøgt. | Foto: Pr / Bech-bruun

Ugens bedste historier på AdvokatWatch