AdvokatWatch

Advokatfirmaer skovler penge ind på offentlige skandaler

Undersøgelser af tre betændte offentlige sager har indbragt advokatfirmaer flere millioner kroner, viser aktindsigter, som AdvokatWatch har indhentet. Advokater afviser, at det er en særlig lukrativ forretning, mens professor opfordrer myndighederne til at passe på pengene.

Advokatfirmaet Bech-Bruun har fået 3,5 mio. kr. for at undersøge skandalen om udbetaling af 12,3 mia. kr. i udbytteskat fra Skat. Samlet har fem advokatfirmaer fået 27 mio. kr. for advokatundersøgelser i tre offentlige sager | Foto: Ritzau Scanpix/Sarah Christine Nørgaard

Undersøgelser af offentlige skandalesager er en indbringende forretning for advokatfirmaerne. Det viser en række aktindsigter, AdvokatWatch har fået, i udgifterne til advokater i tre betændte sager, hvor kritik af myndighedernes indsats har ført til bestilling af advokatundersøgelser.

I alt har fem advokatfirmaer fået knap 27 millioner kroner for at gennemføre advokatundersøgelser i de tre sager: Skandalen om milliard-udbetalinger af uberettigede udbytter fra Skat, DSBs samarbejde med kommunikationsfirmaet Waterfront og den såkaldte Divine-sag, hvor politiet var under mistanke for at dække over fremtrædende erhvervspersoner.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Jagt på insolvensadvokater når nye højder

Flere virksomheder går konkurs, og antallet af jobannoncer rettet mod advokater med speciale i insolvens og rekonstruktion har de seneste måneder været på rekordhøjt niveau.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier