AdvokatWatch

Advokat anklager Psykolognævnet for at hænge klient ud

Forsvareren i en sag mod en psykolog, der er sigtet for at have sex med en klient, kritiserer Psykolognævnet for at hænge manden ud på nævnets hjemmeside

Foto: Colourbox

Advokat Klaus S. Rasmussen mener Psykolognævnet hænger en psykolog ud i en sag, hvor psykologen er sigtet for at have haft et seksuelt forhold til en klient.

Det skriver TV2 Østjylland.

Klaus S. Rasmussen er forsvarer for en mand, der i maj fik frataget sin autorisation efter at politiet havde sigtet ham for at have haft et seksuelt forhold til en kvindelig klient, der havde selvmordstanker. Kendelsen ligger på Psykolognævnets hjemmeside, hvor man bl.a. kan læse mandens navn og store dele af sagen.

”For det første synes jeg ikke, at min klient skulle have frataget sin autorisation, før straffesagen er afsluttet. Derudover hører det ingen steder hjemme at hænge ham ud med så mange oplysninger på nettet,” siger Klaus S. Rasmussen til TV2 Østjylland.

”Du er ikke andet end en husslave”

Det fremgår af Psykolognævnets kendelse, at kvinden gentagne gange truede med at tage sit eget liv. Psykologen udlånte sit sommerhus til kvinden, og han var også i sommerhuset sammen med hende. Han havde gennem tre måneder et seksuelt forhold til hende, og han sendte bl.a. også en sms-besked til hende med teksten ”Du er ikke andet end en husslave”. Han har senere forklaret, at ydmygende udtalelser var en del af hendes behandlingsforløb. I kendelsen hedder det, at psykologen ”ifølge politiets sigtelse udnyttede (XXX) behandlingsmæssige afhængighed til at have et seksuelt forhold med hende”.

Den sigtede psykologs image og omdømme er blevet svækket, mener Klaus S. Rasmussen, der ikke udelukker, at han og den sigtede vil søge erstatning, hvis han bliver frikendt.

”Vi frygter en folkedomstol, og det er meget uhensigtsmæssigt,” siger Klaus S. Rasmussen til TV2 Østjylland.

Politi genoptager efterforskning af Esbjerg-advokat

Kammeradvokaten hyret til at undersøge sag om vindmøllepark 

Advokater i indædt opgør om ærekrænkelser og falske dokumenter

Advokat lækkede oplysninger fra lukkede retsmøder 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier