AdvokatWatch

Politi genoptager efterforskning af Esbjerg-advokat

Advokat efterforskes af politiet i forbindelse med en konkurrenceklausul, hvis ordlyd ifølge sælgeren af et magasin er blevet ændret efter underskrivelse af kontrakten.

Politiet genoptager nu efterforskningen af Esberg-advokat Søren Ellerbæk i forbindelse med en sag om en brudt konkurrenceklausul | Foto: Thuesen Bødker & Jæger

Advokat Søren Ellerbæk fra advokatfirmaet Thuesen Bødker & Jæger i Esbjerg efterforskes nu på ny af politiet i forbindelse med et salg af et magasin på Fanø i 2010.

Det skriver JydskeVestkysten.

Søren Ellerbæk repræsenterede i 2010 Tina Hansen, da hun købte og overtog bladet Fanø Extra. I salgskontrakten var der en konkurrenceklausul, som sælgerens mand, Tommy Hansen, efterfølgende brød ved at starte en bladvirksomhed. Tommy Hansen blev dømt i både by- og landsret.

Ordlyd påstås ændret

I salgskontrakten fra 2010 indeholder konkurrenceklausulen en såkaldt konventionalbod, der betyder, at der skal betales et beløb, hvis en af parterne i en kontrakt overtræder vilkårene. Ifølge Tommy Hansen havde konkurrenceklausulen dog en anden ordlyd i den oprindelige salgskontrakt, hvor der ikke var bod, og kun hans hustru var omfattet af konkurrenceklausulen. Tommy og Jane Hansen fik dog aldrig den endelige aftale med hjem efter underskrivelsen. Jane Hansens underskrift står på den salgskontrakt, der er blevet fremlagt i retssagerne, men parret mener, Søren Ellerbæk har ændret i konkurrenceklausulens ordlyd og indsat konventionalboden.

Søren Ellerbæk blev i 2015 politianmeldt for dokumentfalsk i forbindelse med handlen, men sagen blev i flere omgange afvist af politiets efterforskere. Nu bliver efterforskningen af Søren Ellerbæk dog genoptaget på opfordring fra Statsadvokaten, skriver JydskeVestkysten.

"Jeg kan med sikkerhed sige, at beskyldningerne er absurde, og naturligvis intet har på sig," skriver Søren Ellerbæks advokat Finn Andersen i en mail til avisen.

Erklæring i forældremyndighedssag udløser bøde til advokat 

Skrappe formuleringer koster advokat dyrt 

Forsvarsadvokater kritiserer medier for at dømme på forhånd i voldtægtssag 

Mere fra AdvokatWatch

Telefonerne er blevet stille hos boligadvokater

Der bliver solgt færre boliger, og det kan mærkes i advokatkontorerne. ”Heldigvis har jeg ikke et dyrt, forkromet kontor på Kongens Nytorv,” siger Mette Krog med egen forretning i den sjællandske by Borup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier