AdvokatWatch

Advokat får støtte fra juraprofessor i strid med Kammeradvokaten

Et notat fra en juraprofessor støtter advokat Kristian Elvang-Gøransson i et salærslagsmål med Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten.

Kristian Elvang-Gøransson, partner i advokatfirmaet Elvang & Partnere, har som medkurator adgang til alle dokumenter i en sag, fastslår en juraprofessor | Foto: Elvang & Partnere

Advokat Kristian Elvang får nu hjælp fra en juraprofessor i en strid med Kammeradvokatens bestyrelsesformand, Boris Frederiksen, om beregningen af honorar i et konkursbo, hvor de begge er kuratorer.

Det skriver Berlingske.

Kristian Elvang-Gøransson, partner i advokatfirmaet Elvang & Partnere, mener Kammeradvokaten har været for langsom og taget for mange penge i den ti år lange konkursbehandling af selskabet Windpark Iven, som var en del af ejendomsmatadoren Martin Klütz’ krakkede milliardkoncern. Elvang-Gøransson er selv medkurator i boet og ønsker at vurdere Boris Frederiksens del af arbejdet, og han har derfor gennem flere måneder forlangt, at Boris Frederiksen udleverer samtlige papirer i boet. Det har Boris Frederiksen afvist.

Ret til alle papirer

Kristian Elvang-Gøransson har ifølge Berlingske bedt professor Søren Friis Hansen fra Københavns Universitet om at udarbejde et notat om reglerne, når der er flere kuratorer i et konkursbo. Og ifølge notatet har Kristian Elvang-Gøransson som en af tre kuratorer i et konkursbo ret til at få adgang til alle papirer i sagen:

»... hvor skifteretten i et bo har udmeldt tre ligestillede kuratorer, så har hver enkelt af disse efter gældende dansk ret ubegrænset ret til indsigt i alle oplysninger vedrørende konkursboet«, lyder juraprofessorens konklusion.

Skifteretten afviser kritikken

Skifteretten har afvist Kristian Elvang-Gøranssons kritik og godkendt Kammeradvokatens honorar på knap en million plus moms. Elvang-Gøransson har kæret kendelsen til Østre Landsret.

Boris Frederiksen oplyser til Berlingske, at han afventer rettens afgørelse i sagen.

Kurator tager salærstrid med Kammeradvokaten til landsretten 

Kammeradvokaten vinder sag om salær i konkursbo 

Anklage: Kammeradvokaten har brugt 335 timer på konkursbo der kun krævede 90

Kammeradvokatens formand i slagsmål med medkurator om salær 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier