AdvokatWatch

Advokat får støtte fra juraprofessor i strid med Kammeradvokaten

Et notat fra en juraprofessor støtter advokat Kristian Elvang-Gøransson i et salærslagsmål med Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten.

Kristian Elvang-Gøransson, partner i advokatfirmaet Elvang & Partnere, har som medkurator adgang til alle dokumenter i en sag, fastslår en juraprofessor | Foto: Elvang & Partnere

Advokat Kristian Elvang får nu hjælp fra en juraprofessor i en strid med Kammeradvokatens bestyrelsesformand, Boris Frederiksen, om beregningen af honorar i et konkursbo, hvor de begge er kuratorer.

Det skriver Berlingske.

Kristian Elvang-Gøransson, partner i advokatfirmaet Elvang & Partnere, mener Kammeradvokaten har været for langsom og taget for mange penge i den ti år lange konkursbehandling af selskabet Windpark Iven, som var en del af ejendomsmatadoren Martin Klütz’ krakkede milliardkoncern. Elvang-Gøransson er selv medkurator i boet og ønsker at vurdere Boris Frederiksens del af arbejdet, og han har derfor gennem flere måneder forlangt, at Boris Frederiksen udleverer samtlige papirer i boet. Det har Boris Frederiksen afvist.

Ret til alle papirer

Kristian Elvang-Gøransson har ifølge Berlingske bedt professor Søren Friis Hansen fra Københavns Universitet om at udarbejde et notat om reglerne, når der er flere kuratorer i et konkursbo. Og ifølge notatet har Kristian Elvang-Gøransson som en af tre kuratorer i et konkursbo ret til at få adgang til alle papirer i sagen:

»... hvor skifteretten i et bo har udmeldt tre ligestillede kuratorer, så har hver enkelt af disse efter gældende dansk ret ubegrænset ret til indsigt i alle oplysninger vedrørende konkursboet«, lyder juraprofessorens konklusion.

Skifteretten afviser kritikken

Skifteretten har afvist Kristian Elvang-Gøranssons kritik og godkendt Kammeradvokatens honorar på knap en million plus moms. Elvang-Gøransson har kæret kendelsen til Østre Landsret.

Boris Frederiksen oplyser til Berlingske, at han afventer rettens afgørelse i sagen.

Kurator tager salærstrid med Kammeradvokaten til landsretten 

Kammeradvokaten vinder sag om salær i konkursbo 

Anklage: Kammeradvokaten har brugt 335 timer på konkursbo der kun krævede 90

Kammeradvokatens formand i slagsmål med medkurator om salær 

Mere fra AdvokatWatch

Jagt på insolvensadvokater når nye højder

Flere virksomheder går konkurs, og antallet af jobannoncer rettet mod advokater med speciale i insolvens og rekonstruktion har de seneste måneder været på rekordhøjt niveau.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier