AdvokatWatch

Kammeradvokaten hyret til at undersøge sag om vindmøllepark

To advokater fra Kammeradvokaten skal undersøge Ringkøbing-Skjern Kommunes indsats op til vedtagelsen af kritiseret vindmøllepark.

Partner Sune Fugleholm skal stå i spidsen for undersøgelse af Ringkøbing Skjern Kommune | Foto: Kammeradvokaten

Ringkøbing-Skjern Kommune har godkendt et tilbud fra Kammeradvokaten, der nu går i gang med at undersøge forløbet op til godkendelsen af den omstridte havvindmøllepark Vesterhav Syd.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Undersøgelsen, der skal kortlægge kommunens indsats i forbindelse med den heftigt kritiserede vindmøllepark, kommer til at koste 350.000 kr. ekskl. moms.

Vindmølleprojekterne Vesterhav Syd ud for Holmsland Klit og Vesterhav Nord ud for Thyborøn er vedtaget i Folketinget, men har efterfølgende medført voldsom utilfredshed hos lokale beboere. Ifølge Dagbladet Holstebro Struer er de kystnære havmølleparker, som skal være i drift i 2020, navnlig ved Holmsland Klit blevet mødt med massive protester fra sommerhusejere og udlejningsbureauer, der frygter for turismen, når der skal rejses 21 møller på 189 meters højde ud for et af Danmarks mest besøgte turistområder.

Skal undersøge høringssvar

I kommissoriet for undersøgelsen hedder det, at undersøgelsen skal klarlægge og beskrive processerne i forbindelse med udarbejdelsen af byrådets høringssvar i 2012, 2014 og 2016.

"Undersøgelsen skal tillige indeholde en undersøgelse af og redegørelse for, om forløbene eller dele heraf giver anledning til kritik i forhold til gældende lovgivning og/eller god forvaltningsskik på området," hedder det.

Projektansvarlig for undersøgelsen hos Kammeradvokaten er advokat og partner Sune Fugleholm. Advokatfuldmægtig Azad Taheri Abkenar vil bistå med gennemgang af fremsendt materiale, gennemførelse af interviews og udarbejdelse af rapporten.

Kammeradvokaten skal have 350.000 kr. for undersøgelse af omstridt vindmølleprojekt 

Advokatundersøgelse frifinder Skat-direktører i udbyttesag 

Horstmann Advokater skal undersøge anklager om ulovligheder i Struer Kommune

Advokatfirmaer skovler penge ind på offentlige skandaler  

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier