AdvokatWatch

Kammeradvokaten skal have 350.000 kr. for undersøgelse af omstridt vindmølleprojekt

Kammeradvokaten har afgivet et tilbud på 350.000 kr. for at undersøge vindmølleprojektet Vesterhav Syd, der kritiseres for at genere et meget besøgt turistområde.

Aftalerne om de kystnære vindmølleparker Vesterhav Syd og Vesterhav Nord underskrives til et pressemøde i Energi-, forsynings- og klimaministeriet i 2016 af Vattenfalls topchef Ole Bigum Nielsen (tv.) og Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (th.). Siden har parkerne fået massiv kritik. | Foto: Ritzau Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson

Det kommer formentlig til at koste Ringkøbing-Skjern Kommune omkring 350.000 kr. at få undersøgt forløbet op til vedtagelsen af det omstridte vindmølleprojekt Vesterhav Syd.

Byrådet vil have høringsrunderne for vindmølleprojektet undersøgt, og Kammeradvokaten har givet et tilbud på 350.000 kr. for en undersøgelse, skriver Herning Folkeblad.

Vindmølleprojekterne Vesterhav Syd ud for Holmsland Klit og Vesterhav Nord ud for Thyborøn har medført voldsom utilfredshed hos lokale beboere. Ifølge Dagbladet Holstebro Struer er de kystnære havmølleparker, som skal være i drift i 2020, navnlig ved Holmsland Klit blevet mødt med massive protester fra sommerhusejere og udlejningsbureauer, der frygter for turismen, når der skal rejses 21 møller på 189 meters højde ud for et af Danmarks mest besøgte turistområder.

Ministre løb forgæves

Miljøminister Esben Lunde Larsen (V) og energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) har uden held forsøgt at få energiselskabet Vattenfall, der skal opføre møllerne, til at ændre på placeringen af møllerne.

Ifølge Herning Folkeblad skal undersøgelsen af forløbet klarlægge og beskrive processerne i forbindelse med udarbejdelsen af byrådets høringssvar i 2012, 2014 og 2016. Herudover skal undersøgelsen indeholde en undersøgelse af og redegørelse for, om forløbene eller dele heraf giver anledning til kritik i forhold til gældende lovgivning og/eller god forvaltningsskik.

Skandaler giver advokater indtægter

En gennemgang af tre store skandalesager, som AdvokatWatch gennemførte i foråret, viste, at undersøgelser af offentlige problemsager sikrer store indtægter for advokatfirmaerne. Kammeradvokaten, Bruun & Hjejle, Holst Advokater, Plesner og Bech-Bruun fik samlet 27 mio. kr. for at udarbejde advokatundersøgelser i de tre sager: Skandalen om milliard-udbetalinger af uberettigede udbytter fra Skat, DSB's samarbejde med kommunikationsfirmaet Waterfront og den såkaldte Divine-sag, hvor politiet var under mistanke for at dække over fremtrædende erhvervspersoner.

Advokatfirmaer skovler penge ind på offentlige skandaler  

Horstmann Advokater skal undersøge anklager om ulovligheder i Struer Kommune 

Forsvarere raser over Bagmandspolitiet i sag om svindel for 420 millioner 

Mere fra AdvokatWatch

Fortsat godt gang i ejendomsmarkedet

Ejendomsadvokater kan glæde sig over, at volumen for professionelle ejendomshandler i årets første seks måneder ifølge nye tal næsten er på niveau med samme periode i 2021, der slog alle rekorder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier