AdvokatWatch

Kammeradvokaten skal undersøge pengeforbrug i VUC

Efter en stribe sager om dyre rejser og tvivlsomme sponsorater skal Kammeradvokaten nu undersøge den tidligere ledelse i VUC Syd.

Tidligere bestyrelsesformand i VUC Syd, Haderslev-borgmester Hans Peter Geil (V), er en af dem, der skal undersøges af Kammeradvokaten. | Foto: Ritzau Scanpix/Rune Evensen

Kammeradvokaten skal stå for en undersøgelse af VUC Syd, efter at en stribe kritisable forhold er kommet frem, blandt andet dyre rejser, sponsorater til sportsklubber tæt på ledelsen og ulovlig gebyropkrævning.

Det skriver JydskeVestkysten.

I juni kunne Radio24syv afsløre, at 15 personer fra VUC Syds ledelse og bestyrelse, anført af bestyrelsesformand Hans Peter Geil, der også er Venstre-borgmester i Haderslev, havde brugt 380.000 kr. på en fem dages studietur til Californien. Efterfølgende er det kommet frem, at VUC Syd har betalt 256.000 kroner for flere sponsorater i Haderslev Golfklub, hvor den tidligere direktør for VUC Syd, Hans Jørgen Hansen, selv spiller golf. VUC Syd havde brugt i alt 1,6 millioner kroner på sponsoraftaler, viste aktindsigter.

Tvivlsomme forhold

Flere andre specielle forhold er kommet frem, blandt andet har både direktørens søn, vicedirektørens datter og bestyrelsesformandens kone fået job i VUC. Institutionen har også opkrævet ulovlige gebyrer fra sine kursister, penge som nu skal betales tilbage.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har fremsat heftig kritik af flere forhold på VUC Syd og krævet 1,2 millioner kroner tilbagebetalt fra institutionen.

Den daværende direktør, Hans Jørgen Hansen, fratrådte sin stilling umiddelbart efter historierne om VUC's pengeforbrug kom frem sidste sommer, og siden har Hans Peter Geil også trukket sig som bestyrelsesformand.

Rammerne for advokatundersøgelsen er ikke endeligt på plads, men ifølge JydskeVestkysten forventes det, at den skal omfatte både den tidligere bestyrelse, tre suspenderede vicedirektører og vurdere, hvorvidt der er grundlag for at indbringe den fyrede revisor, EY, for Revisornævnet.

PR-folk om Hortens Anna Mee-brøler: "Det her er skidt for tilliden" 

Horten-chef vil stramme op internt efter "fodfejl" i Anna Mee-sag 

Harlangs utrættelige krig mod systemet 

Boris Frederiksen ser på mystiske handler i forsikringskonkurs  

Advokatfirmaer står til at dele millionpulje for bankfusion 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier