AdvokatWatch

Advokatfirmaer står til at dele millionpulje for bankfusion

De to advokatfirmaer Gorrissen Federspiel og Plesner har været juridiske rådgivere i fusionen mellem Ringkjøbing Landbobank og Nordjyske Bank. Sammen med to andre rådgivere står de til at dele en millionpulje.

Foto: Ringkjøbing Landbobank

Når fusionen mellem Ringkjøbing Landbobank og Nordjyske Bank formentlig falder på plads den 7. juni, hvor begge banker holder ekstraordinære generalforsamlinger, er det med flere af de store advokatfirmaer på sidelinjen.

I et fusiondokument fremgår det, at Nordjyske Bank har haft Plesner som juridisk rådgiver, mens Ringkjøbing Landbobank har allieret sig med Gorrissen Federspiel som juridisk rådgiver. Derudover har PWC været revisor for Ringkjøbing Landbobank, og Danske Bank har været finansiel rådgiver for Nordjyske Bank.

”Fusioner af pengeinstitutter er på mange måder komplekse, og det glæder os at være med som rådgiver på et projekt, der skaber værdi for både aktionærer, kunder, medarbejdere og lokalsamfundene,” udtaler Bo Holse, partner i Gorrissen Federspiel, der har bistået Ringkjøbing Landbobank i forbindelsen med fusionen, i en skriftlig kommentar til AdvokatWatch.

I fusiondokumentet fra de to banker fremgår det desuden, at de skønnede omkostninger i forbindelse med fusionen forventes at udgøre cirka 13,5 mio. kr. ekskl moms. I de 13,5 mio. kr. er indeholdt honorar til de fire rådgivere samt andre eksterne omkostninger som eksempelvis afvikling af generalforsamlinger, tryksager og oversættelser.

Hverken Plesner eller Gorrissen Federspiel ønsker at oplyse, hvor stor en del af honorarkagen, der tilfalder dem.

Fusionen mellem de to banker er langt fra den første transaktion i den finansielle sektor, som Gorrissen Federspiel har været med på. Advokatfirmaet har således været juridisk rådgiver i fusioner mellem en række børsnoterede banker blandt andet Sparekasen Himmerland og Sparekassen Hobro i fusionen, der førte til Jutlander Bank, Nørresundby Bank da den fusionerede med Nordjyske Bank, Vestjysk Bank i fusionen med Aarhus Lokalbank samt i sammenlægningen af Sparekassen Sjælland og Sparekasssen Fyn samt flere sparekassefusioner de seneste år, oplyser Bo Holse endvidere.

Hos Plesner har man ingen kommentarer til fusionen.

Kromann Reumert om rådgivning af Widex: "Der er følelser involveret, som man skal respektere"

Lundgrens kalder salg af statens "ejendomsjuveler" for spektakulær 

Bech-Bruun taber kæmpe appelsag om milliarderstatning 

Plesner vinder over Horten i stormfuld sag om direktørfyring  

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier