AdvokatWatch

Rapport: Kunstig intelligens kan skabe flere job

Kunstig intelligens kan over de næste 20 år skabe flere job, end den udraderer i den juridiske branche, lyder konklusionen i en ny rapport fra PwC.

Foto: Colourbox

Ny teknologi herunder kunstig intelligens er måske ikke så stor en trussel mod advokatbranchen, som nogle frygter. I hvert fald viser en ny rapport fra PwC, at kunstig intelligens over de næste 20 år kan skabe flere nye job, end der forsvinder på grund af teknologi, i advokatbrancen.

Det skriver Legal Week.

I rapporten fremhæver PwC den "professionelle, videnskabelige og tekniske service"-branche, der også dækker loven, som en af de to sektorer, der kan forvente den største nettoforøgelse af job som følge af udbredelsen af kunstig intelligens. Faktisk lyder det, at der vil være en forøgelse på 16 pct. i 2038.

Mens opgaver "længere nede i fødekæden" står til at blive automatiseret, hvilket vil få betydning for junior- og supportmedarbejdere, kan advokater i følge rapporten ånde lettede op.

John Hawksworth, cheføkonom hos PwC og forfatter af rapporten om kunstig intelligens, peger på, at automatisering kan efterlade mere tid til advokater, som de kan bruge på at tilføre værdi i form af deres ekspertvuderinger samtidig med, at de kan tage flere sager.

"Væksten i job...(...)kan komme indirekte via den økonomiske vækst, som AI (artifical intelligence, red.) og andre teknologier vil generere, hvilket vil føre til en større efterspørgsel af juridiske services i en større økonomi," skriver han.

Hos det internationale advokatfirma Ashurst ser Mike Polson, der er chef for firmaets innovationsenhed Ashurst Advance, kunstig intelligens som en mulighed mere end en trussel.

"Den (kunstige intelligens, red.) lader til at erstatte mere dagligdagsopgaver, men rådgivende arbejde er advokaternes reserve," siger Mike Polson til Legal Week.

Han bakkes op af Libby Jackson fra advokatfirmaet Herbert Smith Freehills, der ikke har nogle bekymringer om kunstig intelligens, hvad "fee-earning"-arbejde angår, fordi der altid vil være en "enorm værdi i menneskelig vurdering."

Kunstig intelligens i advokatbranchen: Torpedoen, ingen tror rammer skibet 

Advokatrådet nedsætter ny legaltech-arbejdsgruppe  

Teknologi-advokater vil gøre op med silo-tænkning

Entreprenant jurastuderende kaster sig over legaltech

Advokat om udvikling af legaltech: Der hersker en konservativ kultur i branchen

Advokater banket af robotter på egen bane  

Deloitte lancerer digitalt jura-værktøj til virksomheder i Kina 

Mere fra AdvokatWatch

Fortsat godt gang i ejendomsmarkedet

Ejendomsadvokater kan glæde sig over, at volumen for professionelle ejendomshandler i årets første seks måneder ifølge nye tal næsten er på niveau med samme periode i 2021, der slog alle rekorder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier