AdvokatWatch

Stort advokatfirma beder ansatte oplyse om personlige forhold

Som reaktion på #MeToo-bevægelsen beder det globale advokatfirma Linklaters medarbejdere om at fortælle om personlige forhold, der kan skabe interessekonflikter.

Foto: Colourbox

Som ét af flere nye tiltag kickstartet af #MeToo-bevægelsen beder et af verdens største advokatfirmaer, Linklaters, nu sine medarbejdere oplyse om personlige relationer, der kan skabe interessekonflikter på arbejdspladsen.

Det skriver branchemediet Legal Week.

Linklaters, der har 2300 advokater i 20 lande, forbyder ikke ansatte at have forhold til hinanden, men beder medarbejdere være opmærksomme på potentielle problemer, der kan opstå, hvis den ene part i en relation refererer til den anden eller kan påvirke den andens karrieremuligheder, skriver Legal Week. Linklaters beder sine ansatte drøfte personlige forhold, der kan føre til interessekonflikter, med sine chefer eller HR-medarbejdere for at kortlægge "faktiske eller opfattede konflikter".

"Det handler ikke om at snage i personlig information, men om at opføre sig som et ansvarligt firma ved at støtte vores folk," hedder det i en udtalelse fra Linklaters.

Det handler ikke om at snage i personlig information, men om at opføre sig som et ansvarligt firma ved at støtte vores folk.

Linklaters
Firmaet har også lanceret en whistleblower-ordning, hvor ansatte kan anmelde chikane på arbejdspladsen.

Seksuelle skandaler

En lang række internationale advokatfirmaer har været plaget af seksuelle skandalesager i kølvandet på #MeToo-bevægelsen, der har sat fokus på seksuelle krænkelser af kvinder. Siden februar er højt placerede advokater i giganter som Latham & Watkins, Linklaters, Baker McKenzie og Dentons blevet smidt ud efter at være blevet afsløret i seksuelle overgreb eller andre former for uacceptabel adfærd med sex som omdrejningspunkt.

I februar faldt der dom i en sag fra Linklaters afdeling i Tyskland, hvor en tidligere partner blev idømt tre år og tre måneders fængsel for seksuelt overgreb under et firmaarrangement i 2014. En anden partner var så oprevet over kollegaens tilnærmelser til en kvindelig studerende, at han kastede sig over den nu fængselsdømte partner og "slog ham gentagne gange i ansigtet". Angrebet kostede partneren syv måneders betinget fængsel, og begge partnere har nu forladt Linklaters.

I marts måtte Bill Voge, daværende formand og managing partner i verdens næststørste advokatfirma, Latham & Watkins, forlade firmaet efter at have indrømmet, at han har haft "kommunikation af en seksuel karakter" med en kvinde, han havde mødt online.

Sex-sager skæmmer internationale advokatkæmper 

Partnere splittede over topboss' exit efter 'seksuel kommunikation' 

Medie: Fjerde britiske advokatfirma på vej mod børsnotering 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier