Kvindelige partnere banker mændene på lønnen i global advokatkæmpe

Kvindelige partnere i britisk-amerikanske Hogan Lovells tjener mere end de mandlige kolleger, men for alle ansatte er lønnen stadig højere for mænd.
Kvindelige partnere i Hogan Lovells, bl.a. managing partner Susan Bright, tjener knap 3 pct. mere end deres mandlige kolleger | Foto: Hogan Lovells
Kvindelige partnere i Hogan Lovells, bl.a. managing partner Susan Bright, tjener knap 3 pct. mere end deres mandlige kolleger | Foto: Hogan Lovells

De kvindelige partnere i et af verdens store advokatfirmaer, Hogan Lovells, tjener mere end deres mandlige kolleger. Det viser en ny løn-opgørelse, der dog også viser, at mænd stadig tjener mest, når man ser på alle firmaets ansatte.

Den årlige opgørelse af lønforskel mellem kønnene, som er obligatorisk i Storbritannien, viser, at kvindelige partnere tjener 2,8 pct. mere end mændene.

"Vi er dedikeret til ligestilling på arbejdspladsen og til at rekruttere, fastholde og fremme en diversificeret medarbejdergruppe, hvor alle vores ansatte kan være dem selv og føle sig klædt på til succes," skriver Susan Bright, managing partner for Storbritannien og Afrika, i rapporten.

For den samlede medarbejderstab er mændenes timeløn i gennemsnit 15 pct. højere end kvindernes.

Hogan Lovells, der blev dannet i 2010 gennem sammensmeltningen af amerikanske Hogan & Hartson og britiske Lovells, har 2800 advokater på seks kontinenter. Firmaet er ét af en gruppe af advokathuse, der også medtager partnerkredsen i opgørelsen af lønforskelle for kønnene.

Store forskelle i lønnen

En lang række advokatfirmaer har fremlagt såkaldte gender pay gap reports, der gennemgående har vist store forsekelle i både timeløn og bonusbetalinger i mændenes favør. Pinsent Masons, der har 1500 jurister globalt, betaler i gennemsnit mandlige medarbejdere 22 pct. mere i timeløn end kvinder og 47 pct. højere bonusudbetalinger. Hos Bird & Bird, der har over 1200 advokater i 29 lande, får mænd 15 pct. højere timeløn og hos Taylor Wessing, med 1200 advokater globalt, får mænd 14 pct. højere timeløn og 29 pct. højere bonus.

Verdens næststørste advokatfirma, Latham & Watkins, har netop frigivet løndata, der viser 39 pct. bedre timeløn til mændene, en af de største lønforskelle blandt de store firmaer.

Flere firmaer har dog fremhævet, at et meget stort antal kvinder i de lavest betalte betalte jobs i firmaerne, f.eks. i administrationen, er med til at skævvride de samlede tal, og at lønnen blandt advokater, der udfører det samme arbejde, er ens, uanset køn.

Stor forskel på mænd og kvinders løn i internationale advokathuse  

Kvinder dominerer de dårligst lønnede jobs i britisk advokatkæmpe 

Internationale advokathuse i spidsen for løn-opgør i britisk mediekæmpe

Sex-sager skæmmer internationale advokatkæmper 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også