Advokatkæmpe ansætter konkurrent til at undersøge sag om seksuelt overgreb

Det internationale advokatfirma Baker Mckenzie har hyret konkurrenten Simmons & Simmons til at kulegrave håndteringen af et seksuelt overgreb, der har ført til en højstående partners exit.
Advokatfirmaet Baker McKenzie forsøgte i første omgang at skjule en sag om et sexuelt overgreb og sætter nu et konkurrerende firma til at undersøge håndteringen af sagen | Foto: Baker McKenzie
Advokatfirmaet Baker McKenzie forsøgte i første omgang at skjule en sag om et sexuelt overgreb og sætter nu et konkurrerende firma til at undersøge håndteringen af sagen | Foto: Baker McKenzie

Det internationale advokatfirma Baker McKenzie har hyret konkurrenten Simmons & Simmons til at stå for en undersøgelse af Baker McKenzies håndtering af en episode, hvor en seniorpartner udsatte en kollega for seksuelt overgreb.

Det skriver branchesitet Legal Week.

Det seksuelle overgreb fandt sted for flere år siden. Efter et arrangement inviterede den højtstående, mandlige partner ifølge nyhedssitet Roll on Friday, som først afslørede sagen, en flok kolleger med op på sit hotelværelse til en drink. Efterfølgende begik han overgrebet på den kvindelige jurist, der kort efter forlod firmaet.

Ind under gulvtæppet

Ifølge Roll On Friday forsøgte Baker Mckenzie i første omgang at skjule episoden. Da Roll On Friday første gang i 2016 forelagde Baker McKenzie oplysninger om, at en særlig udgiftspost i regnskabet reelt dækkede over en særlig kompensation til den fratrådte kvinde, oplyste advokatfirmaet, at udgiften vedrørte "omstruktureringsomkostninger". For tre uger siden kunne Roll On Friday dog afsløre den virkelige historie, nemlig at den kvindelige medarbejder fik en sum penge og underskrev en fortrolighedsklausul, mens den mandlige partner kort efter blev forfremmet.

Efter afsløringerne er den mandlige seniorpartner nu blevet sparket ud af Baker McKenzie, og det britiske advokattilsyn, Solicitors Regulation Authority, har bedt Baker McKenzie redegøre for håndteringen af sagen. Advokatfirmaer er forpligtet til med det samme at orientere tilsynet, når advokater overtræder god advokatskik.

Baker McKenzie er et af verdens største advokatfirmaer med 13.000 ansatte og omsætning for 16 mia. kr. i 2017.

Kriminalforsorgen: Advokater må beholde bh'en på i arresten 

Gorrissen Federspiel klar med lederprogram for at få flere kvinder til tops 

Tidligere partner i advokatkæmpe får tre års fængsel for seksuelt overgreb 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også