Tidligere partner i advokatkæmpe får tre års fængsel for seksuelt overgreb

Et overgreb på en kvindelig studerende koster nu en tidligere partner i britiske Linklaters tre års fængsel.
Et sexuelt overgreb ved et firmaarrangement under Oktoberfest i 2014 koster nu en tidligere skattepartner i advokatkæmpen Linklaters tre års fængsel | Foto: Ritzau Scanpix/Matthias Scharader
Et sexuelt overgreb ved et firmaarrangement under Oktoberfest i 2014 koster nu en tidligere skattepartner i advokatkæmpen Linklaters tre års fængsel | Foto: Ritzau Scanpix/Matthias Scharader

En tidligere partner i et af verdens største advokatfirmaer, Linklaters, er idømt tre år og tre måneders fængsel for seksuelt overgreb.

Det skriver branchesitet Legal Week.

Dommen til skatteadvokaten med initialerne TE er ved retten i München er en konsekvens af en episode, som fandt sted ved et Linklaters-arrangement under Oktoberfest i 2014.

TEs daværende kollega, selskabs- og M&A-partneren Laurenz Schmitt, mente ifølge nyhedssitet Legal Cheek, at TE var lidt for nærgående over for en kvindelig studerende, og det endte i et slagsmål, hvor Schmitt gentagne gange slog TE i ansigtet. Schmitt er nu ifølge Legal Week idømt syv måneders betinget fængsel for episoden.

Episoden udløste en intern undersøgelse i Linklaters, der har 2800 advokater i 20 lande, og både TE og Schmitt forlod firmaet.

En talsperson for Linklaters udtaler ifølge Legal Week i forbindelse med dommen.

"Vi har altid været meget bevidste om, at der er en ung studerende i midten af denne sag. Den bekymring har været en guide for vores adfærd og prioriteter hele vejen igennem".

Denne artikel er opdateret 20. februar hvor den dømtes navn er erstattet af initialer.

Tyveri og videooptagelser af personalet skabte massive problemer for Aalborg-advokat 

Dansk milliardvirksomhed jagter advokat til erstatningssag  

Anklagemyndigheden anker domme i stor sexvideosag 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også