AdvokatWatch

Kriminalforsorgen: Advokater må beholde bh'en på i arresten

Det er ikke normal praksis, at kvindelige advokater skal tage bh'en af ved metaldetektoren i arresthuse, fastslår Kriminalforsorgen.

Efter protester fra bl.a. forsvarsadvokat Mette Grith Stage slår Kriminalforsorgen nu fast, at advokater og politifolk ikke behøver tage bh'en af ved i arresthusenes metaldetektorer | Foto: Ritzau Scanpix/Sarah Christine Nørgaard

Kvindelige forsvarsadvokater bør som udgangspunkt ikke være tvunget til at smide bh'en, når de skal besøge indsatte i arresten.

Det fastslår Direktoratet for Kriminalforsorgen over for Ekstra Bladet, efter at to kvindelige advokater har oplevet det som 'dybt krænkende' at blive bedt om at tage bh'en af ved metaldetektoren i Aarhus arrest.

"Almindelige besøgende kan blive bedt om at lægge deres bh. Men politifolk og forsvarsadvokater skal behandles anderledes end almindeligt besøgende," fastslår Lars Rau Brysting, fungerende chef for Koncern Sikkerhed i Direktoratet for Kriminalforsorgen, til Ekstra Bladet.

Politifolk og forsvarsadvokater skal behandles anderledes end almindeligt besøgende

Lars Rau Brysting, fungerende chef i Direktoratet for Kriminalforsorgen
Han fastslår, at det ikke er normal praksis, at kvindelige advokater skal tage deres BH af, hvis metal-detektoren bipper i arresthusenes sikkerhedskontrol.

Forsvarsadvokat Mette Grith Stage og en af hendes kvindelige kolleger er for nylig blevet bedt om at tage bh'en af, så denne kunne scannes særskilt. De to kvindelige advokater betegnede tirsdag overfor Ekstra Bladet oplevelsen som dybt krænkende og ydmygende.

Styrket sikkerhed

"Vi har i forvejen en dialog i gang på forsvarsområdet. Vi har i de senere år været nødt til at styrke sikkerheden markant og skærpe procedurerne. Jeg kender ikke den konkrete sag fra Aarhus. Men de folk, som har den daglige gang i arresthusene, skal have let adgang til de indsatte og klienterne," oplyser Lars Rau Brysting til Ekstra Bladet.

Mette Grith Stage gjorde sig sidste år også bemærket i en anden sag, da hun fik massiv kritik for at uddele reklame-T-shirts og huer til indsatte i fængslerne. Den praksis mente Advokatrådet ifølge Radio24syv kunne presse indsatte til at skifte advokat, og justitsminister Søren Pape Poulsen (K) opfattede det som "betænkeligt".

Mette Grith Stage afviste dog kritikken og udtalte bl.a. til TV2, at "det er en fornærmelse mod de indsattes intelligens at tro, at deres valg af advokat afhænger af en hue eller en t-shirt".

Kendt forsvarsadvokat raser: bedt om at smide sin BH i arresten 

Rift om honorarer for virksomhedshandler: "Datingservice" skal sikre advokatfirma en plads i top 10 

Anden dag i vidneskranken: Alle mod Fryland 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier