AdvokatWatch

Stress og depression florerer i britisk advokatbranche

Næsten halvdelen af britiske topadvokater har oplevet psykiske sygdomme som stress og depression på grund af deres arbejde, viser undersølgelse.

Foto: Colourbox

Arbejdsmiljøet blandt topadvokater i Storbritannien er præget af stress og depression.

Det er i hvert fald konklusionen i en undersøgelse udarbejdet af det britiske branchemedie LegalWeek, som har spurgt 248 erhvervsadvokater om deres forhold til arbejdet.

"At være advokat er det mest stressende men samtidig kedelige job i verden," skriver en kvindelig respondent ifølge LegalWeek i undersøgelsen. 

44 procent af undersøgelsens respondenter svarer, at de har lidt af arbejdsrelaterede sygdomme som stress og depression. For de kvindelige respondenter gælder det for mere end halvdelen. 

Arbejdsrelateret sygdom var også mere udpræget blandt yngre advokater under 30 år, som arbejder i store virksomheder med mere end 1000 medarbejdere.

Lange arbejdsdage

Ifølge LegalWeek arbejder fire ud af 10 advokater mere end 50 timer om ugen, mens 37 procent siger, at de arbejdet igennem en nat inden for det seneste år.

"Det føles, som om succes på arbejde fører direkte til forringelse af work/life-balance. De værste advokater i vores firma har den bedste livsstil," lyder det fra en mandlig advokat i 30'erne.

74 procent af respondenterne siger, at de føler sig presset til at arbejde flere timer, end der står i deres kontrakt for at retfærdiggøre deres position, og næsten en tredjedel siger direkte, at de ikke bryder sig om deres arbejde.    

Anklager: "Jeg begyndte at få hjertebanken og åndenød"

Djøf: Sygemeldte medarbejdere ryger ud af advokatkontorerne 

Jyske anklagere under pres efter lovændring

Jurister flygter fra myndighed: Kun hver anden er tilbage efter fem år 

Mere fra AdvokatWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier