AdvokatWatch

Jyske anklagere under pres efter lovændring

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har svært ved at holde trit med sagsbunkerne som følge af lovændring, der kan betyde over dobbelt så mange varetægtsfængslinger. Tillidsrepræsentant er bekymret for medarbejdernes helbred.

Sager fra Udrejsecenter Kærshovedgård i Ikast som følge af brud på opholds- og underretningspligt tærer på ressourcerne hos anklagemyndighen ved Midt- og Vestjyllands Politi. | Foto: Joachim Ladefoged/IND

En lovændring har medført et øget pres på anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi, som nu forbereder sig på at varetægtsfængsle over dobbelt så mange personer årligt.

Det skriver Berlingske.

Det er en lovændring om meldepligt for udlændinge, som har sendt en bunke sager fra Udrejsecenter Kærshovedgård i Ikast anklagernes vej. Efter skærpelsen er trådt i kraft 1. juni 2019 skal en udvist kriminel og person på tålt ophold overtræde loven seks gange, før det kan betyde varetægtsfængsling. Før skulle der 151 lovovertrædelser til, før det gav anledning til varetægtsfængsling. De tager tid fra andre sager.

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har inden for det seneste år fået to påbud fra Arbejdstilsynet på grund af dårligt arbejdsmiljø. I Midt- og Vestjyllands Politi har arbejdspresset medført flere sygemeldinger, beretter tillidsrepræsentant Iben Bøttker.

"Vi har ikke fået flere medarbejdere, siden vi fik pålagt opgaven med Kærshovedgård. Jeg er bekymret for medarbejdernes trivsel og sundhed, fordi vi løber for stærkt. Sagerne skal prioriteres, og at holde styr på fristerne er nærmest umuligt. Det er helt vanvittigt. Det er en opgave, der kræver langt flere ressourcer, og den påvirker alle anklagere i Midt- og Vestjyllands Politi," siger hun til avisen.

Anklager hos Københavns Politi: Folk sygemelder sig af stress og forlader politiet

Jurister flygter fra myndighed: Kun hver anden er tilbage efter fem år 

Frustrerede anklagere: Massivt arbejdspres svækker retssikkerheden

Tilsyn påpeger stort pres på anklagere i København

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Ugen bød på historier om kammeradvokatordningen, iværksættere og historisk stor svindelsag. Den sluttede af med et indblik i det opgør om udbyttesagen, der venter i Højesteret i næste uge.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier