AdvokatWatch

Sådan tackler chefjuristen en sexchikane-mistænkt topchef

Beskyldninger om sexchikane mod den adm. direktør sætter den juridiske afdeling under pres. En ansættelsesadvokat giver sit bud på, hvordan den slags håndteres.

Sager om sexchikane i virksomhedernes øverste ledelseslag dukker op i en lind strøm, og for virksomhedsjuristen udvikler beskyldninger om upassende adfærd mod den adm. direktør sig hurtigt til en svær migræne.

Arbejdsmarkedsadvokaten Jennifer Rubin fra det amerikanske advokatfirma Mintz, Levin, Cohn, Ferris, Glovsky and Popeo giver på nyhedssitet Corporate Counsel sine bud på, hvordan sagen håndteres.

  • Modstå fristelsen til at informere den adm. direktør. Hvis direktøren får besked om, at der er rejst anklager, er der risiko for, at han/hun blander sig og forsøger at afspore undersøgelsen af sagen. Gå i stedet direkte til bestyrelsen.
  • Vælg den rigtige eksterne rådgiver til at undersøge anklagerne. Vælger man det firma, man normalt bruger som eksternt advokatfirma, vil den adm. direktør formentlig kende personerne i forvejen, og der er derfor risiko for, at undersøgelsen ikke bliver uvildig. Vælg derfor en ekstern undersøger, der ikke i forvejen har en relation til virksomheden.
  • Vurder hurtigt, hvad der skal gøres og i hvilken rækkefølge. Skal bevismateriale sikres og låses væk? Skal offeret fjernes fra sit arbejdssted? Hvad siger ansættelseskontrakterne om anklager om upassende adfærd, og hvad koster det, hvis direktøren skal fyres? Skal der indkaldes til bestyrelsesmøde? Den helt basale checkliste skal ikke droppes, bare fordi det er direktøren, der er under anklage.
  • Tjek de forskellige forsikringsaftaler for at se, hvilke der kan bringes i spil til at dække eventuelle økonomiske tab.
  • Afgør, hvem der skal informeres og hvornår. Hvornår skal organisationen have besked? For børsnoterede virksomheder skal der tages stilling til, hvornår situationen har en karakter, der kræver offentliggørelse ifølge børsreglerne. Måske skal et eksternt firma bruges til at håndtere kommunikationsdelen.
 

Jennifer Rubin

"At anmelde, undersøge eller afsætte sin chef er ikke ligefrem en favoritopgave. Det er svært at balancere den sensitive konflikt mellem at undersøge chefen og sikre virksomhedens juridiske interesser, men det bør ikke være væsentlig anderledes at håndtere en chikanesag mod en adm. direktør end at sikre enhver anden medarbejder en fair proces," lyder det fra Jennifer Rubin.

Efter sexchikane og offentlige bommerter: Virksomhedsjurister opfordres til at gardere sig mod personlige fadæser 

HK-advokat sætter fokus på seksuel chikane på arbejdsmarkedet  

Sager om seksuel chikane får advokatfirmaer til at revurdere interne regler 

Advokater går over stregen på sociale medier: "Det er ligesom, klappen går ned" 

Advokat kritiseres for praktikant-job uden løn: "Det er at stikke unge mennesker blår i øjnene" 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier