Sager om seksuel chikane får advokatfirmaer til at revurdere interne regler

I kølvandet på #MeeToo-bevægelsen er flere internationale advokathuse i gang med opstramninger i de interne retningslinjer, der skal beskytte ansatte mod chikane.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

En række store, britiske advokatfirmaer arbejder på at revidere deres retningslinjer over for sexchikane og anden upassende opførsel, efter at #MeToo-bevægelsen har rettet fokus på grænseoverskridende, seksuel adfærd.

Det skriver branchemediet Legal Week.

Storfirmaerne Linklaters og Herbert Smith Freehills har indført whistleblower-ordninger og krav om, at medarbejdere fortæller om private relationer på arbejdspladsen. Og fire andre store firmaer, Legal Week har talt med, har også planer om opstramninger.

Hos advokatfirmaet Simmons and Ashurst har man indført personer, der har rollen som såkaldte 'fortrolige', som kan være et sikkert sted for medarbejdere at fortælle om fortrolige forhold.

"Fortrolige er til rådighed for at støtte enhver i firmaet, som ønsker at gå til dem, og som mener at have stået over for seksuel chikane eller mobberi," siger en talsmand til Legal Week.

Seksuelle skandaler

En lang række internationale advokatfirmaer har været plaget af seksuelle skandalesager i kølvandet på #MeToo-bevægelsen, der har sat fokus på seksuelle krænkelser af kvinder. Siden februar er højt placerede advokater i giganter som Latham & Watkins, Linklaters, Baker McKenzie og Dentons blevet smidt ud efter at være blevet afsløret i seksuelle overgreb eller andre former for uacceptabel adfærd med sex som omdrejningspunkt.

I februar faldt der dom i en sag fra Linklaters afdeling i Tyskland, hvor en tidligere partner blev idømt tre år og tre måneders fængsel for seksuelt overgreb under et firmaarrangement i 2014. En anden partner var så oprevet over kollegaens tilnærmelser til en kvindelig studerende, at han kastede sig over den nu fængselsdømte partner og "slog ham gentagne gange i ansigtet". Angrebet kostede partneren syv måneders betinget fængsel, og begge partnere har nu forladt Linklaters.

I marts måtte Bill Voge, daværende formand og managing partner i verdens næststørste advokatfirma, Latham & Watkins, forlade firmaet efter at have indrømmet, at han har haft "kommunikation af en seksuel karakter" med en kvinde, han havde mødt online.

Stort advokatfirma beder ansatte oplyse om personlige forhold 

Partnere splittede over topboss' exit efter 'seksuel kommunikation' 

Amerikansk topanklager går af efter sex-beskyldninger 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også