AdvokatWatch

Advokat om byggekonkurser: Entreprenører er for sløsede med lommeregneren

Byggefirmaerne kommer med for hurtige tilbud, der ender med ikke at hænge sammen, vurderer Horten advokat efter en stigning i entreprenør-konkurser.

Nicolai Dyhr, insolvens-advokat hos Horten, mener det går for hurtigt for en del byggevirksomheder, når de udregner tilbud | Foto: Horten

Det går hurtigt i byggebranchen i øjeblikket, men mange entreprenører regner forkert i deres tilbud og risikerer derfor at ende i økonomiske problemer.

Det vurderer advokat Nicolai Dyhr fra Horten over for Børsen.

"Det bærer præg af en overophedning i branchen. En del virksomheder har simpelthen ikke regnet rigtigt. Det går for hurtigt. Opgaverne bliver for dyre i forhold til tilbudsberegningen. Det kan skyldes fejlkalkulation, hård konkurrence eller lignende. Og så vinder man måske ikke de forventede ekstraopgaver fra bygherren i entreprisen," siger Nicolai Dyhr, der er specialiseret i insolvensret.

Stigning i konkurser

Nye tal fra Danmarks Statistik viser ifølge Børsen, at 71 bygge- og anlægsvirksomheder måtte dreje nøglen om i juli mod 47 konkurser i juli sidste år.

Ifølge Nicolai Dyhr er el- og snedkervirksomheden Dahl A/S, der lige er gået konkurs, et eksempel på en virksomhed, der er vokset meget på få år.

"Hvis man ikke kan tjene penge nu, hvornår kan man så tjene penge som byggevirksomhed?," spørger han.

Familieadvokat og erhvervsadvokat går sammen i nyt firma 

Juridisk direktør bliver leder af ny bæredygtig afdeling i PKA 

Skiftet fra advokat til inhouse-jurist: Mindre ego og større pres på pengene 

Globale virksomheder flirter med revisionsgiganter om juridiske opgaver 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Flere skattesager, en ny bølge af coronaudfordringer og et større fokus på greenwashing kaster mere arbejde af sig for advokater, kunne man læse i AdvokatWatchs spalter i denne uge, som også bød på flere partnerudnævnelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier