AdvokatWatch

Advokatrådet langer ud efter Støjberg-forslag: "Meget forenklet opfattelse af retspraksis"

Advokatrådet vender sig kraftigt imod et forslag fra udlændingeminister Inger Støjbergs om udvisning af kriminelle.

Et lovforslag fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er ifølge Advokatrådet udtryk for "en meget forenklet opfattelse af retspraksis" | Foto: Philip Davali/Polfoto

Regeringens bestræbelser på at få danske dommere til udvise flere kriminelle udlændinge imponerer mildest talt ikke Advokatrådet, der repræsenterer de godt 6.000 advokater i Advokatsamfundet.

Det skriver Politiken.

Derimod er den centrale del i et nyt lovudkast fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) »udtryk for en meget forenklet opfattelse af retspraksis fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol«, lyder det i et nyt høringssvar fra Advokatrådet.

I lovforslaget har Udlændinge- og Integrationsministeriet oplistet fire forskellige kategorier af udlændinge og angivet, hvor grov kriminalitet der »i almindelighed« skal til, for at folk kan udvises.

Narkosalg skal føre til udvisning

Ministeriet mener f.eks., at »udvisning i almindelighed bør ske i de tilfælde, hvor en udlænding, der er født eller opvokset i Danmark eller kommet hertil som mindreårig og ikke har stiftet familie, idømmes 1 års fængsel« eller en strengere straf. Det kan for eksempelvis være for salg af narko, overfald, voldtægt med mere.

Men ifølge medlem af Advokatrådets Strafferetsudvalg, Peter Kragh, er det vanskeligt at fastsætte den slags tommelfingerregler.

»Der er ingen sager, der ligner hinanden, og netop i udvisningssager er der så mange variabler. Der er tilknytningen til Danmark, der kan opstå på rigtig mange måder. Og så er der tilknytningen til hjemlandet, der også kan variere på adskillige måder«, siger Peter Kragh til Politiken.

Brancheforening støtter pres for eksterne medlemmer i advokatbestyrelser  

Advokatbranchens bestyrelsesformænd vil have åbnet for eksterne medlemmer

Forsvarsadvokater: Papes straffesagsforslag er fuld af huller 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier