Køge-advokater udnytter fusionskabale og banker flaget ned i den jyske muld

Brikkerne i stor fusionskabale på det danske advokatmarked er faldet på plads, og det giver det sjællandske advokathus Dreiststorgaard nye muligheder i Aarhus. Advokatfirmaet har skudt forbi med sine seneste fusioner, men denne gang har Køge-firmaet gjort sit forarbejde grundigere, fortæller partner.
"Vi har været grundigere i vores holistiske due diligence," siger Svend-Aage Dreist Hansen, advokat og partner i Dreiststorgaard, om den nyeste fusion. | Foto: Dreiststorgaard / PR
"Vi har været grundigere i vores holistiske due diligence," siger Svend-Aage Dreist Hansen, advokat og partner i Dreiststorgaard, om den nyeste fusion. | Foto: Dreiststorgaard / PR
AF ANDREAS VESTERGAARD OG STEFFEN MOSES

Dreiststorgaard, der ynder at kalde sig Sjællands største advokathus uden for København, dribler nu over både Store- og Lillebælt og slår rod i Aarhus, hvor virksomheden fusionerer med Brockstedt-Kaalunds Aarhus-kontor anført af partner Johnny H. Madsen.

Det sker som led i at blive en landsdækkende advokatvirksomhed, fortæller Svend-Aage Dreist Hansen, der er advokat og partner i Dreiststorgaard.

"Vi synes, at der er stort perspektiv i det for os. Der er udviklingsmuligheder, og vi vil gerne være nogle flere," siger Svend-Aage Dreist Hansen til AdvokatWatch.

Dreist Hansen peger på, at Johnny H. Madsen og hans team bestående af to advokater, to studentermedhjælpere og tre administrative medarbejdere især øger muskelmassen inden for insolvens og inkasso, hvor de vil have mere end 20 medarbejdere tilknyttet efter sammenlægningen.

"Vi har i forvejen et betydeligt fodaftryk inden for insolvens og især inkasso, og det passer super godt til os at blive forankret på det jyske – og særligt midtjyske – marked, hvor vi har kunder i forvejen," siger Svend-Aage Dreist Hansen.

Dreiststorgaard har ifølge seneste regnskab 60 fuldtidsansatte, som huserer på kontorer i Køge, Næstved og Sorø. Det er ifølge Svend-Aage Dreist Hansen naturligt at gå til den største by i Jylland, når turen går derover.

"Vi har haft allermest fokus på de mennesker, der nu bliver tilknyttet vores virksomhed, men vi ligger ikke hvor som helst, og vi synes, at Aarhus er et spændende marked, som ligger geografisk godt."

"Det er af rekrutteringsmæssige årsager også interessant, at der er et universitet i Aarhus," tilføjer Dreist Hansen.

Dominoeffekt

Fusionen er trådt i kraft 1. juli 2020 og er et resultat af, at det Silkeborg-baserede advokatfirma Brockstedt-Kaalund, som råder over 70 medarbejdere, fusionerer med advokatfirmaet Njord. De slår sig sammen under navnet Njord 1. oktober 2020.

Grundet en interessekonflikt i den forbindelse – lød det onsdag i en pressemeddelelse fra Brockstedt-Kaalund – er Johnny H. Madsen på Brockstedt-Kaalunds Aarhus-kontor blevet forvandlet til en dominobrik, som falder i skødet på Dreiststorgaard.

"Jeg er selvfølgelig træt af at skulle skifte for anden gang inden for to år, men jeg håber, at alle får det godt," siger Johnny H. Madsen og henviser til, at han i 2018 skiftede Delacour ud med Brockstedt-Kaalund i forbindelse med fusionen mellem Delacour og DLA Piper.

Er det korrekt, at årsagen til, at du forlader Brockstedt-Kaalund, er, at der er en interessekonflikt i en sag?

"Alene den sag gjorde, at jeg ikke kunne komme over i det nye selskab. Det er fuldstændig rigtigt," siger Johnny H. Madsen, som ikke ønsker at kommentere på, om der også er andre årsager til skilsmissen med Brockstedt-Kaalund.

Ifølge Johnny H. Madsen var det ham, der tog fat i partnerne hos Dreiststorgaard, som han betegner som "meget innovative". Han nævner blandt andet selskabet Familietestamente, som Dreiststorgaard sidste år satte kløerne i.

"Det er to meget ens forretninger. Men jeg har selvfølgelig nogle forventninger til, at det her kan give nogle nye muligheder. Men lad os nu se. Det er ikke godt at vide, hvad fremtiden bringer," siger Johnny H. Madsen, som på nuværende tidspunkt ikke ønsker at uddybe, hvad de nye muligheder konkret består i.

Det nye Njord kommer til at have over 200 medarbejdere i Danmark, og dermed sætter ledelsen i Brockstedt-Kaalund handling bag ambitionerne om at nå "dobbelt størrelse" og blive "et realistisk alternativ til de store kontorer", som managing partner Henrik Lyhne formulerede det i et interview med AdvokatWatch i januar.

"Vi føler, at vi med vores størrelse er i risiko for at sidde fast i mellemsegmentet, og vi har besluttet, at vi skal op i markedet. Nu har vi fundet den rigtige fusionspartner, og det er så bare rigtig kedeligt, at det får den konsekvens, at Johnny ikke kan være med," siger Henrik Lyhne til AdvokatWatch.

Gundigere forarbejde

Fusionen med Brockstedt-Kaalunds Aarhus-kontor er Dreiststorgaards tredje fusion på halvandet år.

Som AdvokatWatch tidligere har skrevet, er partnerne fra Nørregaard Mieritz dog allerede ude igen, ligesom Henriette Houmann-Hammer, der blev en del af Dreisstorgaard, da de overtog hendes enkeltmandsvirksomhed Advoa, netop er skiftet til Ret & Råd Slagelse.

I denne ombæring har Svend-Aage Dreist Hansen og co. imidlertid læst lidt mere på lektierne, inden de gav håndslag med Brockstedt Kaalund-partneren.

"Fusion er store ord i forhold til de anførte personer. Vi har været grundigere i vores holistiske due diligence," siger Svend-Aage Dreist Hansen, som dog ærgrer sig over, at det ikke lykkedes at fastholde Henriette Houmann-Hammer.

Over for AdvokatWatch er Henriette Houmann-Hammer fåmælt om skiftet fra Dreiststorgaard til Ret & Råd-kædens kontor i Slagelse.

"Jeg har ikke noget dårligt at sige om Dreiststorgaard, og vi er gode venner og kolleger, men det var ikke det rigtige match for mig. Der var ikke noget galt med jobbet, men værdisættet passede ikke til mig, og der er jeg nok bare typen, der gør noget ved det i stedet for at lade stå til," siger hun.

Trods kiksede fusioner er Johnny H. Madsen "fuldstændig tryg" ved, at historien ikke kommer til at gentage sig med ham, og han fortæller, at han har fået forklaringen på, hvorfor det gik galt med de andre samarbejdspartnere.

I april bød Dreiststorgaard også velkommen til en ny partner i form af advokat Steen Rehné. Både Steen Rehné og Johnny H. Madsen bliver kapitalejere i advokathuset, hvor partnerkredsen ud over de to består af Svend-Aage Dreist Hansen, Søren Storgaard og Stefan Schwærter.

Svend-Aage Dreist Hansen vil dog ikke oplyse, hvordan ejerandelene fordeler sig i den nyformede partnerkreds.

Stor advokatfusion er en realitet: "Størrelse er en vigtig faktor i advokatbranchen" 

Advokathus udskiller Aarhus-kontor og planlægger fusion med landsdækkende firma

Køge-firmaer splitter op efter kortvarigt ægteskab: "Det var ikke det, vi ønskede"

Sjællandsk advokathus overtager Næstved-firma

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også