AdvokatWatch

Minister afviser læk af oplysninger: "Bech-Bruun hvirvler støv op"

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) afviser beskyldninger om, at ministeriet tippede Politiken om, at bagmandspolitiet undersøger Bech-Bruun, skriver Berlingske. Ordfører fra regeringspartiet Liberal Alliance vil dog alligevel rejse sagen over for ministeren.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil ikke have beskyldninger om, at ministeriet lækker oplysninger siddende på sig. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

"Når man har en rigtig dårlig sag, så har man interesse i at hvirvle støv op."

Sådan siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) til Berlingske, efter at Bech-Bruun har beskyldt ministeriet for at være afsender af en oplysning om, at advokatfirmaet undersøges af bagmandspolitiet for mulige ulovligheder i forbindelse med den meget omtalte sag om refusion af udbytteskat.

Oplysningen har ikke kunnet bekræftes af bagmandspolitiet, og hos dagbladet Politiken, der første gang bragte oplysningen, fastholder man, at den stammer fra ministeriet, hvilket har fået departementschef Jens Brøchner til at betegne sagen som "en misforståelse."

Det får ifølge Berlingske Liberal Alliances skatteordfører Joachim B. Olsen til at reagere. Han mener, at det blot kan være embedsmandssprog for at sige, at ministeriet har handlet forkert.

"Store advokatfirmaer har nok ikke den største sympati i offentligheden. Derfor er der grund til at være opmærksom på, om Skatteministeriet kunne finde på at udnytte det og gå lidt længere, end man har gjort i andre tilfælde. Men alle skal behandles lige," siger han til avisen.

Skatteministeriet beskyldes for at bruge ufine kneb i opgør med Bech-Bruun

Bech-Bruun: Ansvaret for habilitet ligger ifølge udbudsloven hos Skatteministeriet

Bech-Bruun undrer sig over Skatteministeriets forskelsbehandling af advokater

Forsker i interessekonflikter: Bech-Bruun gjorde hvad man kunne for at sikre habilitet 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier