Skatteministeriet beskyldes for at bruge ufine kneb i opgør med Bech-Bruun

Skatteministeriet forsynede dagbladet Politiken med oplysningen om, at bagmandspolitiet (SØIK) undersøger advokatfirmaet i forbindelse med sagen om udbytteskat, skriver Berlingske. SØIK afviste dog oplysningen. Efterfølgende kalder Skatteministeriet sagen for en misforståelse.
Bech-Bruun-hovedsædet på Langelinie i København. | Foto: Liselotte Sabroe.
Bech-Bruun-hovedsædet på Langelinie i København. | Foto: Liselotte Sabroe.

Skatteministeriet anklages nu for at have lækket fortrolige oplysninger og have tilsidesat god forvaltningsskik i den verserende strid mellem ministeriet og advokatfirmaet Bech-Bruun, skriver Berlingske.

Konkret drejer det sig om en oplysning i en artikel i Politiken i november sidste år om, at bagmandspolitiet skulle undersøge Bech-Bruun for mulige ulovligheder i den meget omtalte udbytteskattesag.

Her beskyldes firmaet for at have indtaget en dobbeltrolle ved både at have udarbejdet en undersøgelse for ministeriet af udbytteskattesagen og samtidig have rådgivet en tysk bank om, hvordan udbytteskat kan refunderes.

Ifølge Berlingske har Bech-Bruun bedt Politiken berigtige oplysningen, hvilket dagbladet har afvist med henvisning til, at den bygger på oplysninger fra Skatteministeriet. Advokatfirmaet har samtidig henvendt sig til ministeriet:

"Det er en meget alvorlig beskyldning, som antyder, at myndighederne har mistanke om, at Bech-Bruun har begået noget strafbart, hvilket vi naturligvis har fået afkræftet hos SØIK," siger Simon Evers Hjelmborg, managing partner hos Bech-Bruun, til avisen.

Skatteministeriets departementschef Jens Brøchner kalder sagen for en misforståelse, og hans ministerium "vil fremover bestræbe sig yderligere på at sikre, at generelle informationer i mediebilledet ikke tages som udtryk for, hvad der foregår i konkrete sager," skriver han i et svar til Bech-Bruun.

Bech-Bruun undrer sig over Skatteministeriets forskelsbehandling af advokater

Forsker i interessekonflikter: Bech-Bruun gjorde hvad man kunne for at sikre habilitet

Bech-Bruun slår tilbage mod skatteministeren i udbyttestrid

Skatteministeriet frygter advokatlæk til udbyttesvindlere 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også