AdvokatWatch

Bech-Bruun undrer sig over Skatteministeriets forskelsbehandling af advokater

Der bliver gjort forskel på advokatfirmaet Bech-Bruun og det britiske advokatfirma Pinsent Masons i udbytteskattesagen, bemærker Bech-Bruun ifølge Berlingske i et svar til Advokatnævnet. Begge firmaer har tidligere rådgivet de mistænkte aktører i den formodede milliardsvindel med udbytteskat.

Foto: Liselotte Sabroe.

Advokatfirmaet Bech-Bruun har fået flere kritiske bemærkninger med på vejen af skatteminister Karsten Lauritzen (V), der har klaget over advokathuset til Advokatnævnet for at bryde god advokatskik. Men i et svar på beskyldningen om inhabilitet sendt til Advokatnævnet henviser Bech-Bruun til, at der er blevet gjort forskel på behandlingen af Skatteministeriets danske og engelske advokater i udbytteskattesagen, skriver Berlingske.

Det britiske advokatfirma Pinsent Masons er blevet hyret af Kammeradvokaten til at varetage Skattestyrelsens interesser. Men firmaet har tidligere rådgivet Sanjay Shah, der er mistænkt for at have svindlet den danske stat for milliarder i udbytteskat, og hans selskaber, afslørede Børsen.

I det skriftlige svar til Advokatnævnet henviser Bech-Bruun ifølge Berlingske til, at Pinsent Masons i perioden 2011 til 2014 har oprettet 19 sager for Sanjay Shah og hans selskaber. Hvor Bech-Bruun har bistået tyske North Channel Bank, som er en af hovedaktørerne i den formodede milliardsvindel med udbytteskat, i én sag, lyder det videre.

"Skattestyrelsen finder det tilsyneladende uproblematisk at lade sig betjene af samme advokatfirma, som Sanjay Shah benyttede i et større antal sager i perioden 2011-2014. Angiveligt er det ikke i strid med de for engelske advokater gældende regler om interessekonflikt, at Pinsent Masons repræsenterer Skattestyrelsen i de anlagte erstatningssager, uanset at Pinsent Masons tidligere har repræsenteret Sanjay Shah og Solo Capital partners LLP," skriver Bech-Bruun ifølge avisen.

Skattestyrelsen har tidligere bedt Kammeradvokaten om at undersøge, hvorvidt det britiske advokatfirma er i stand til at føre sagerne for den danske stat. I december konkluderede Kammeradvokaten, at Pinsent Masons var habil og fortsat kunne repræsentere Skattestyrelsen i den store sag om udbytteskat.

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Kammeradvokatens topchef Jens Bødtcher-Hansen håber på ro omkring den ombruste kammeradvokatordning, sagde han i ugens løb. Derudover bød ugen på historier om blandt andet udfordringer med at få møderet for landsret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier