Uvildig advokat undersøger Kammeradvokatens britiske samarbejdspartner

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) oplyser på et samråd om udbytteskattesagen, at det britiske advokatfirma Pinsent Masons' habilitet undersøges af et tredje advokatfirma.
Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix
Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix

Har det britiske advokatfirma Pinsent Masons indtaget en dobbeltrolle ved at have ydet rådgivning til den hovedmistænkte i den meget omtalte udbytteskattesag, Sanjay Shah, når samme firma er hyret af Skattestyrelsen til at føre sager mod dem, der har modtaget uretmæssige fradrag for udbytteskat?

Det spørgsmål er statens advokat Kammeradvokaten ved at udarbejde et svar på, og det bliver med bistand fra et helt tredje advokatfirma, oplyser skatteminister Karsten Lauritzen (V) efter et samråd tirsdag.

"Det siger sig selv, at det bedste for sagen er, at dem, vi har engageret, og som er inde i sagen, fører sagerne i Storbritannien. Men på den anden side skal reglerne jo overholdes," siger skatteministeren ifølge Ritzau.

Over for Børsen uddyber han:

"Når man fører så mange sager i så mange lande, som vi nu gør, vil der blive begået fejl. Når de fejl bliver begået, skal vi være sikre på, at de ikke bliver begået igen og komme til bunds i, hvad der sket. Det hiver vi nu en tredjepart ind for at undersøge."

Ministeren var sammen med erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) og justitsminister Søren Pape Poulsen (K) kaldt i samråd i sagen om svindlen med udbytteskat, der kom frem i 2015.

Kammeradvokatens viden om mulige dobbeltroller lander på to ministres bord

Kammeradvokaten melder hus forbi i konfliktsag 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også