AdvokatWatch

Advokat får oprejsning i klage over dommer i salærsag

Landsbrugskurator Rune Hyllested fra Storm Advokatfirma har tidligere beskyldt en dommerfuldmægtig for at føre sagsbehandling i pressen i forbindelse med en sag om nedsættelse af salær. Nu har Den Særlige Klageret kritiseret dommeren for sine udtalelser.

Advokat Rune Hyllested får oprejsning fra Den Særlige Klageret i sin kritik af en dommerfuldmægtig. | Foto: Storm Advokatfirma

Det var ikke i orden, da en dommerfuldmægtig ved Skifteretten i Hjørring, udtalte sig til pressen om en kurator på et faktuelt forkert grundlag. Sådan lyder en afgørelse fra Den Særlige Klageret, skriver Landbrugsavisen.

Sagen drejer sig om Rune Hyllested fra Storm Advokatfirma, der sidste år fik et salær nedbragt af skifteretten med godt en tredjedel. Landsretten omstødte senere den kendelse, og nedsatte i stedet salæret med 15 pct.

Rune Hyllested blev i omtalen af sagen kritisereret fra blandt andet landmænd og advokater for at skabe samarbejdsproblemer. Dommerfuldmægtig i sagen ved Skifteretten i Hjørring lagde også samarbejdsvanskeligheder til grund for den første nedsættelse af salæret, ligesom han også udtalte sig til medierne.

Det fik dengang Rune Hyllested til at gå i rette med den dommerfuldmægtiges udtalelser.

"Disse udtalelser indeholder en flerhed af kritisable forhold og misforstået faktum. For det første er det uhjemlet, at en dommerfuldmægtig i pressen fremkommer med yderligere argumentation og begrundelse for en afsagt kendelse. En begrundelse der vel at mærke ikke fremgår af den officielle kendelse," skrev Rune Hyllested i kæreskriftet til landsretten som AdvokatWatch tidligere har fået aktindsigt i.

"Der findes ingen hjemmel til, at sagsbehandlingen skal foregå via pressen i det offentlige rum," skrev han endvidere.

Nu har Storm Advokatfirma valgt at lægge dele af en dom fra Den Særlige Klageret ud på sin hjemmeside.

"Klageretten finder, at X gennem de nævnte udtalelser har udvist en adfærd, som var egnet til at signalere, at han mente, at advokat Rune Hyllested ikke som kurator behandlede skyldnerne korrekt, og at han dermed anså advokat Rune Hyllested som mindre egnet til at varetage sit hverv som kurator. Klageretten finder, at X ikke havde fornødent belæg for sine udtalelser, som samtidig signalerede en forudindtagethed over for advokat Rune Hyllested, som er egnet til at rejse tvivl om X’ fuldstændige upartiskhed i sager, hvori advokat Rune Hyllested er udpeget som kurator. Klageretten finder derfor, at udtalelserne har været utilbørlige, og udtaler sin misbilligelse," refererer Landbrugsavisen.

Kommunikationsansvarlig hos Storm Advokatfirma, Lars Lyngdahl, uddyber over for Landbrugsavisen, at firmaet efter "grundige overvejelser" har valgt at offentliggøre, at Den Særlige Klageret har afsagt dom, fordi det er en sag, "der har fyldt meget hos Storm Advokatfirma og vores samarbejdspartnere, og fordi vi finder det vigtigt, at offentligheden bliver bekendt med sagens rette sammenhæng."

Aalborgensisk advokatfirma udvider ejerkredsen

Advokat slipper med mindre barbering af salær i betændt landbrugskonkurs

Aalborg-advokat fortsætter slagsmål om salær-nedsættelse

Landsret lader nordjysk advokat fortsætte som kurator 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier