AdvokatWatch

Advokatfirma: Anne Mee oplyste aldrig om ferie i murermesters lejlighed

Advokatfirmaet Horten mener, det "ville have været relevant", hvis den tidligere radikale borgmester Anna Mee Allerslev havde oplyst om et ophold i en ferielejlighed ejet af et murerfirma, Allerslev har fået kritik for at have for tætte relationer til.

Tidligere borgmester i København, Anna Mee Allerslev, har ifølge advokatfirmaet Horten aldrig oplyst om et ophold i en ferielejlighed ejet af ejeren af murerfirmaet Øens Murerfirma. | Foto: Ritzau Scanpix/Mads Joakim Rimer

Den tidligere radikale borgmester Anna Mee Allerslev boede i en ferielejlighed ejet af Øens Murerfirmas direktør Jan Elving, mens murerfirmaet renoverede den daværende borgmesters lejlighed i København i 2016.

Det bekræfter Allerslevs advokat over for B.T., der har konfronteret eks-borgmesteren om brugen af ferielejligheden ved den franske riviera.

Sagen er højaktuel, fordi Folketingets Ombudsmand i øjeblikket vurderer, om der skal tages yderligere skridt i sagen, efter advokatfirmaet Horten har afsluttet sin seneste undersøgelse af relationen mellem Allerslev og Elving på vegne af Københavns Kommune.

Det ville have været relevant at kende til oplysningerne om lejeforholdet.

Rikke Søgaard Berth, advokat, Horten
I alt har Horten udarbejdet tre rapporter, der bl.a. er baseret på interview med Anna Mee Allerslev. Men hun har aldrig oplyst Horten om ferielejligheden, oplyser advokatfirmaet.

"Det ville have været relevant at kende til oplysningerne om lejeforholdet," skriver Hortens advokat Rikke Søgaard Berth til B.T.

Gratis brug af Rådhuset

Allerslev gik i oktober sidste år af som beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, efter at B.T. havde afdækket hendes gratis brug af Rådhushallen til sit bryllup og hendes relation til netop Øens Murerfirmas ejer Jan Elving.

Blandt andet lånte Allerslev et festlokale til sin 30-års fødselsdag af murerfirmaet, og siden kom det frem, at firmaet med Jan Elving i spidsen stod for en totalrenovering af den daværende borgmesters lejlighed til 1,8 millioner kroner. Firmaet er en kommunal samarbejdspartner.

Jan Elvings ferielejlighed ligger i byen Juan Les Pins ved Antibes. Ifølge Allerslevs advokat Bjarke Vejby betalte hun 6.750 kr. for leje af ferielejligheden i ni dage i slutningen af juli 2016 og frem. Advokaten mener, at det er markedspris.

"I og med at der som minimum er betalt markedspris for lejligheden, så er der på det juridiske plan intet at komme efter," skriver Bjarke Vejby i et svar til B.T.

For tæt relation

Ifølge professor i statskundskab ved Syddansk Universitet Kurt Klaudi Klausen er brugen af ferielejligheden endnu en understregning af, at relationen mellem Allerslev og ejeren af murerfirmaet var for tæt.

"Som borgmester bliver man inhabil, hvis man både får renoveret sin lejlighed af kommunens samarbejdspartner og bor i murerfirmaets ejers ferielejlighed," siger han.

Dette er en historie fra B.T. distribueret af Ritzau.

PR-folk om Hortens Anna Mee-brøler: "Det her er skidt for tilliden"

Medie: Politikere vil have Horten sat af Anna Mee Allerslev-sagen  

Horten-chef vil stramme op internt efter "fodfejl" i Anna Mee-sag 

Horten beklager fejl og lover ny undersøgelse af Anna Mee-sag 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier