AdvokatWatch

Medie: Politikere vil have Horten sat af Anna Mee Allerslev-sagen

Politikere i Københavns Kommune vil have et nyt advokatfirma til at undersøge sagen om Anna Mee Allerslevs brug af Øens Murerfirma, skriver medie. 

Horten skal nu for tredje gang udarbejde en redegørelse i sagen Anna Mee Allerslev, og det får bølgerne til at gå højt på Københavns Rådhus. | Foto: Ritzau Scanpix/Stine Tidsvilde

Politikere på Københavns Rådhus rejser nu hård kritik mod Københavns Kommunes brug af advokatfirmaet Horten i forbindelse med sagen om Anna Mee Allerslev.

Ifølge BT er der kritik fra både højre- og venstrefløjen, efter at Horten nu for tredje gang skal udarbejde en redegørelse af sagen.

Gyda Heding (EL), medlem af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, kalder hele sagen for "latterlig", og hun siger til BT, at der skal "nogle andre til at stå for opgaven."

Tirsdag kom det frem i BT, at Horten har lagt sig fladt ned over for Københavns Kommune og erkendt, at advokaternes arbejde med sagen ikke har været godt nok. Advokatfirmaet har derfor tilbudt at udarbejde en tredje redegørelse, uden at Københavns Kommune skal betale for arbejdet.

Men det er ikke godt nok, mener DF's medlem af Teknik- og Miljøudvalget, Finn Rudaizky.

"Uanset om den nye redegørelse er gratis, så er det fuldstændig utroværdigt at lade kommunens egen advokat lave en undersøgelse endnu en gang. Horten skulle aldrig have fået den opgave. Kommunen må finde et advokatfirma til opgaven, der ikke har sådan et stort forretningssamarbejde med Københavns Kommune," siger Finn Rudaizky til BT med henvisning til, at Horten er Københavns Kommunes faste juridiske rådgiver og siden 2013 har tjent 73,4 millioner kroner på opgaver for kommunen.

De Koservative er godt tilfredse med, at Horten laver en ny, gratis redegørelse, men ifølge Jakob Næsager (K), som er medlem af Økonomiudvalget, bør advokatfirmaet overveje, om det er den samme advokat, der skal foretage undersøgelsen.

Københavns Kommune satte i sin tid Horten til at undersøge, om den tidligere borgmester Anna Mee Allerslev betalte et rimeligt beløb for renovering af sin lejlighed, som den kommunale samarbejdspartner Øens Murerfirma stod for. Anna Mee Allerslevs advokat har afleveret to notater om byggeregnskabet, men Hortens advokater har tilsyneladende ikke været grundige nok i sit arbejde med at gennemgå de økonomiske beregninger.

Derfor har Horten aftalt med Københavns Kommune, at der hurtigst muligt eftersendes "en justeret redegørelse, hvor advokatfirmaet i den forbindelse vil inddrage en ekstern revisor.

Horten beklager fejl og lover ny undersøgelse af Anna Mee-sag

 

Horten skal lave ny undersøgelse af tidligere borgmester
 

Presseomtale preller af på Hortens nye managing partner

 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier