Juraprofessor opfordrer til udredning af Schlüter-sagen

Juraprofessor Mads Bryde Andersen bakker op om behov for udredning af Schlüter-sagen og opfordrer Advokatsamfundet til at igangsætte en undersøgelse.
Advokatsamfundet bør igangsætte f.eks. en advokatundersøgelse af Johan Schlüter-sagen, mener Mads Bryde Andersen, juraprofessor på Københavns Universitet | Foto: Ritzau Scanpix/Stine Bidstrup
Advokatsamfundet bør igangsætte f.eks. en advokatundersøgelse af Johan Schlüter-sagen, mener Mads Bryde Andersen, juraprofessor på Københavns Universitet | Foto: Ritzau Scanpix/Stine Bidstrup

Juraprofessor Mads Bryde Andersen bakker op om behov for udredning af Schlüter-sagen og opfordrer Advokatsamfundet til at igangsætte for eksempel en advokatundersøgelse. Advokatsamfundet afviser opfordringen og mener, at sagen allerede er udredt.

Juraprofessor Mads Bryde Andersen fra Københavns Universitet mener, der er brug for en kortlægning af kollapset i Johan Schlüter Advokatfirma.

Det skriver Berlingske Business.

I en kronik for nylig efterlyste advokat Eskil Nielsen en granskning af Schlüter-sagen for at få klarlagt, om der er behov for opstramninger i advokatbranchens overvågningssystemer. Og Mads Bryde Andersen er enig i, at der er brug for en kortlægning af forløbet, der førte til fængselsdomme for svindel med klienters penge.

"Jeg deler Eskil Nielsens pointe om, at der er brug for en udredning af denne sag. Schlüter-skandalen har uden tvivl svækket den tillid, klienter må have til deres advokaters interessevaretagelse og dømmekraft. Derfor burde Advokatsamfundet tage skridt til for eksempel at få udført en advokatundersøgelse. Byrettens dom er 245 sider lang, så man starter ikke på bar bund," siger Mads Bryde Andersen.

Advokatformand afviser

Advokatsamfundet afviser, at der er behov for en advokatundersøgelse af sagen.

"Det er en sag, som i høj grad allerede er udredt, og den udredning har vi fulgt tæt. Der er gennemført både revisor- og advokatundersøgelser i regi af Producentforeningen, politiet har endevendt sagen fra ende til anden, og senest har byretten været dybt nede i sagen. På den baggrund har jeg svært ved at se nogen mening i at bruge ressourcer på at iværksætte en advokatundersøgelse af et konkursbo," siger Peter Fogh, formand for Advokatrådet, der er Advokatsamfundets bestyrelse.

Advokatrådets formand afviser kritik af håndtering i Schlüter-sag  

Advokat undrer sig over Advokatrådets afvisning af Schlüter-undersøgelse: "Det kan gøres bedre" 

Advokat: Schlüter-sagen bør granskes og minister bør stramme op 

Advokater får klø i troværdighedsmåling: "Du ser ikke naturlige helte blandt advokater. Du ser naturlige anti-helte" 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også