AdvokatWatch

Advokat undrer sig over Advokatrådets afvisning af Schlüter-undersøgelse: "Det kan gøres bedre"

Advokat Eskil Nielsen forstår ikke, at Advokatrådet ikke vil se tilsynet med advokater efter i sømmene. "Vi skal straks tage ved lære, også af Schlütersagen," mener han.

Det vækker undren, at Advokatrådets formand, Peter Fogh (billedet), ikke mener, Johan Schlüters kollaps skal undersøges. Foto: Plesner

Har Advokatrådet givet op over for sin opgave?

Det spørgsmål stiller advokat Eskil Nielsen i et debatindlæg i Berlingske, i kølvandet på, at Advokatrådets formand, Peter Fogh, har afvist, at rådet bør granske kollapset i Johan Schlüter Advokatfirma og vurdere, om tilsynet med advokatfirmaer er godt nok.

I en kronik i august opfordrede Eskil Nielsen til, at Schlüter-sagen blev undersøgt, og at det blev kortlagt, om tilsynet med advokatvirksomheden havde svigtet. Men over for Berlingske afviste Peter Fogh idéen om, at Advokatrådet skulle granske sagen.

"Vi er med på, at vi tager en drøftelse med Justitsministeriet, når vi har fået den endelige dom. Jeg synes ikke, at man skal gå ud og lave en granskning eller en kommissionsundersøgelse af Schlüter-sagen. Men selvfølgelig skal den heller ikke bare lægges bag os og sige, at det var det," lød Foghs reaktion på Eskil Nielsens kronik.

Vi skal tage ved lære

Men den holdning undrer Eskil Nielsen, fremgår det af et nyt debatindlæg fra advokaten.

"Skulle Skat først have lært lektien og ændret praksis for udbytterefusion efter endelig dom i en retssag? Det kunne koste milliard på milliard derudad. Skal Danske Bank afvente dom i en evt. straffesag, før hvidvaskrutiner vurderes og justeres? Nej, selvfølgelig ikke. Vi skal straks tage ved lære, også af Schlütersagen," skriver Eskil Nielsen i Berlingske.

"Selvfølgelig skal det, og kan det gøres bedre," siger han.

Effektivt?

Han undrer sig også over Peter Foghs udtalelser om, at tilsynet med advokater er "godt og effektivt".

"Rådet tilså Johan Schlüter Advokatfirma året lige inden sammenbruddet. Pengene fossede ud. Tilsynet anede ikke uråd overhovedet! Alligevel udtaler rådets formand: "Vi har et godt og effektivt tilsyn". Det klinger lidt henad revyvisen: "Her går det godt, fru kammerherreinde"," mener Eskil Nielsen.

Advokatrådets formand afviser kritik af håndtering i Schlüter-sag

Advokat: Schlüter-sagen bør granskes og minister bør stramme op

Danske Advokater: Møgsager har ramt advokaters troværdighed

Rigsadvokats udmelding gør indtryk i juridiske kredse

Relaterede

advokatwatch trial

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier