AdvokatWatch

Domstolsstyrelsen ser på midlertidige ansættelser til dommerfuldmægtige

Domstolsstyrelsen overvejer ny ansættelsesmodel, der vil gøre det lettere at afskedige dommerfuldmægtige, hvis ikke kvalifikationerne er gode nok.

Sara Gundelach Vergo, formand for Djøf Offentlig, mener midlertidige ansættelser af dommerfuldmægtige kan skabe usikkerhed om de fuldmægtiges domsafsigelser. | Foto: Djøf

Domstolsstyrelsen arbejder på en ny ansættelsesmodel for dommerfuldmægtige, der vil indebære, at ansættelser fremover bliver på midlertidige kontrakter, og at kun de dygtigste bliver fastansat.

Det skriver fagbladet Djøfbladet.

I dag kan en dommerfuldmægtig kun afskediges ved dom i Den Særlige Klageret. Begrundelsen er, at dommere og dommerfuldmægtige skal sikres uafhængighed af hensyn til retssikkerheden.

Men Domstolsstyrelsen overvejer nu, om dommerfuldmægtige i fremtiden skal ansættes på midlertidig kontrakt og med mellemrum have deres ansættelse forlænget – eller ikke forlænget – afhængigt af kvalifikationer og præstationer.

Risiko for usikkerhed

Djøf, der er faglig organisation for økonomer og jurister, er betænkelig over tiltaget og skrev i sidste uge til Domstolsstyrelsen. I brevet påpeger Djøf, at en model med midlertidigt ansatte dommerfuldmægtige risikerer at skabe usikkerhed i samfundet.

"Dommerfuldmægtige afsiger domme på linje med udnævnte dommere, og domafsigelser skal udelukkende bæres af faglige hensyn. Vi må ikke risikere, at samfundet og borgerne kan få det indtryk, at mulige hensyn til, om man får sin ansættelse forlænget eller ej, spiller ind," siger formand for Djøf Offentlig, Sara Vergo.

Domstolsstyrelsen ønsker ikke at udtale sig om sagen til Djøfbladet. Men ifølge udvalgets kommissorium er begrundelsen for overvejelserne, at hvervet som dommerfuldmægtig er så vigtigt, at varig ansættelse kun skal tilbydes dem, som med sikkerhed udviser de faglige og personlige kvalifikationer, som stillingen kræver.

Gorrissen-spydspids langer ud efter konkurrencemyndigheder 

Leverandør tavs om Domstolsstyrelsens heftigt kritiserede it-system 

Dommerforeningens formand: Domstole bør fritages for politikernes sparekrav 

Dommere udtrykker frustration over udskældt it-system 

Seks studerendes forventninger, ønsker og drømme om arbejdslivet  

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier