AdvokatWatch

Advokatfirma skal undersøge gebyropkrævning i København

Københavns Kommune har vedtaget at sætte et advokatfirma til at undersøge, om Teknik- og Miljøforvaltningen med vilje har opkrævet for høje gebyrer hos grundejerne.

Den tidligere borgmester for Teknik og Miljø, Morten Kabell (EL), afviser beskyldningen om, at forvaltningen med åbne øjne har opkrævet for høje gebyrer. | Foto: Ritzau Scanpix/Mads Joakim Rimer Rasmussen

Københavns Kommune vil nu have et advokatfirma til at undersøge, om Teknik- og Miljøforvaltningen med vilje har opkrævet for høje gebyrer hos grundejerne for at holde fortovene fri for skrald og snavs.

Det skriver DR København.

Beslutningen om en advokatundersøgelse sker efter en henvendelse fra en whistleblower, der oplyser, at forvaltningen ulovligt har opkrævet for høje gebyrer for at kunne finansiere renhold af gader og fortove i andre dele af kommunen end hos grundejerne, og at det kan være sket med den tidligere borgmester og flere navngivne chefers vidende.

"Vi skal have fuldt overblik over, hvordan det har kunne gå til, at teknik- og miljøforvaltningen har opkrævet eksorbitant store regninger hos københavnerne. Vi ved, at det er sket, men vi ved ikke, hvordan det er sket, og hvem der har haft viden om det," siger Socialdemokratiets gruppeformand i København, Lars Weiss, til DR.

Det er endnu ikke afgjort, hvilket advokatfirma, der får opgaven.

Kunne være gjort billigere

Teknik- og Miljøforvaltningen opkrævede sidste år 61,2 mio. kr. i gebyrer for fortovsrenhold fra boligforeninger, butikker og andre grundejere. Men både private firmaer og forvaltningen selv kunne have løst opgaven for langt mindre, viste kommunens egen kontrol for nyligt.

Den tidligere teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) afviser beskyldningen om, at forvaltningen med åbne øjne har opkrævet for høje gebyrer.

"Det er forrykt at forestille sig, at det skulle være sket, uden at det blev opdaget i en så stor og åben kommune som København. Og hvis jeg havde kendt til det, ville jeg have sat en stopper for det med det samme," siger han til DR.

Kammeradvokaten skal have 350.000 kr. for undersøgelse af omstridt vindmølleprojekt 

 

Kammeradvokaten indkasserer 1,5 mio. for undersøgelse af skandalesag i Aarhus 

Horstmann Advokater skal undersøge anklager om ulovligheder i Struer Kommune 

Advokatfirmaer skovler penge ind på offentlige skandaler 

Mere fra AdvokatWatch

Telefonerne er blevet stille hos boligadvokater

Der bliver solgt færre boliger, og det kan mærkes i advokatkontorerne. ”Heldigvis har jeg ikke et dyrt, forkromet kontor på Kongens Nytorv,” siger Mette Krog med egen forretning i den sjællandske by Borup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier