AdvokatWatch

Dom for hacking overrasker it-advokat

En dom mod en tidligere medarbejder slår fast, at hacking giver fængselsstraf, og det er bemærkelsesværdigt, skriver Version2.

"Dommen er særlig, da Højesteret har valgt at betragte den dømtes handlinger som noget, der falder under skærpende omstændigheder," siger Martin Von Haller Grønbæk fra advokatfirmaet Bird & Bird | Foto: Bird & Bird

Da en tidligere it-chef tilbage i 2014 slettede filer, programmer og sågar hele sin tidligere arbejdsplads intranet, så gjorde han sig skyldig i hacking i et sådan omfang, at han ryger i fængsel. Han blev dømt i slutningen af februar og fik tre et halvt års fængsel for hacking og bedrageri.

Det skriver Version2.

Dommen faldt i Højesteret , der stadfæstede Landsrettens dom. Det undrer ikke it-advokat Martin Von Haller Grønbæk fra advokatfirmaet Bird & Bird. Han lægger til gengæld mærke til strafferammen, siger han til mediet.

"Dommen er særlig, da Højesteret har valgt at betragte den dømtes handlinger som noget, der falder under skærpende omstændigheder."

Hacker-paragraffen, paragraf 263 i straffeloven, som den populært kaldes, har tre strafferammer fra bøde eller fængsel indtil seks måneder helt op til seks års fængsel under særligt skærpede omstændigheder.

Denne artikel er leveret af AdvokatWatch' søstermedie ITWatch

Schlüter tog på landet og læste ikke emails: »Jeg var meget, meget væk fra kontoret, og jeg var meget uopmærksom« 

Tidligere anklager skal klare ærterne for Lars Halgreen 

Spotify vælger advokatkæmpe til børsnotering 

Mere fra AdvokatWatch

Fem byretter tager nu digitalt skridt med ny skifteportal

Ny digital skifteportal, der tirsdag lanceres i fem pilotretter, skal modernisere og forenkle det administrative arbejde med dødsboer. ”Vi har helt klart et efterslæb med digitalisering i domstolene,” lyder det fra it-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier