AdvokatWatch

Spotify vælger advokatkæmpe til børsnotering

Når streamingtjenesten Spotify går på børsen i New York, bliver det med en advokatkæmpe på siden som rådgiver.

Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Christian Hartmann

De gode nyheder fortsætter for den internationale advokatkæmpe Latham & Watkins. For to uger siden kunne virksomheden fortælle, at de var verdens første advokatfirma til at nå en omsætning på 3 mia. dollar, svarende til godt 18 mia. kr. Og nu kan de også fejre, at de er med på sidelinjen, når streamingtjenesten Spotify bliver noteret på New York Stock Exchange (NYSE) - en notering, der er blevet spået til den største tech-notering i 2018.

Det skriver Legal Week.

Latham & Watkins vil rådgive Spoitfy sammen med Arendt & Medernach fra Luxembourg og svenske Mannheimer Swartling. I den såkaldte F-1-registrering til det amerikanske finanstilsyn, SEC, (US Securities and Exchange Commission), var der ikke angivet juridiske omkostninger i forbindelse med noteringen.

Spotify har planer om at hente en milliard ved den amerikanske børsnotering, der ikke er en IPO, men derimod en såkaldt DPO, hvor selskabet vil sælge sine aktier direkte uden et mellemled. Det betyder også, at Spotify ikke vil hyre investeringsbanker som forsikringsgivere.

Spotify kom på markedet i 2008, og det er den største musikstreamingtjeneste. Det svenske selskab er i konkurrence med Apple og Amazon. Ifølge Spotify har selskabet 71 mio. betalende abonnenter, og på månedsbasis har Spotify 159 millioner brugere, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Til sammenligning havde Apple Music, som blev lanceret i 2015, 36 mio. betalende brugere.

Da Spotify for to år siden hentede omkring 500 mio. dollar i ny kapital, blev selskabet værdisat til 8,5 mia. dollar, svarende til omkring 52 mia. kr.

1, 2, 3 milliarder dollar: Advokatkæmpe sætter omsætningsrekord  

DLA blandt de stærkeste advokatbrands i USA 

Her er advokatfirmaerne, der styrer de danske børsnoteringer  

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier