AdvokatWatch

Advokat forsvarer DR i avis: Har selv mediemastodonten som kunde

Advokat Steen Lassen mener i en kronik i Politiken, at "angrebet på DR er på kant med menneskeretten." Men ingen steder fremgår det, at advokaten er partner i det advokatfirma, der har arbejdet for DR gennem mange år, og det kalder konkurrent "bemærkelsesværdigt."

DR bliver forsvaret af advokat i Politiken. Men advokaten har selv DR som kunde, og det er problematisk, mener konkurrent. | Foto: /Scanpix/ritzau/Mads Claus Rasmussen

"Det massive politiske pres på DR er ikke bare problematisk. Det kan være i strid med menneskeretten."

Sådan stod det skrevet i en kronik i Politiken 22. februar, hvor advokat Steen Lassen blandt andet skrev, at "public service-tv-stationer er en bærende søjle for demokratiet."

Men det fremgår ifølge branchemediet Journalisten ikke, at advokaten bag argumenterne for et stærkt DR er partner i advokatfirmaet Lassen Ricard, som har haft DR som klient i en årrække. Og det undrer Rasmus Mariegaard, kommunikationschef i Discovery Networks.

”Jeg synes, det er bemærkelsesværdigt, at advokaten ikke bekender kulør og forklarer sit tilhørsforhold. Som det fremstår nu, ser det ud som om, det er en uafhængig ekspert, der udtaler sig om, at angrebet på DR er i strid med menneskerettighederne. Men hvis læserne ved, at det er en leverandør til DR, vil man læse det på en anden måde. Så er det nærmere et partsindlæg,” siger Rasmus Mariegaard til Journalisten.

Steen Lassen har bekræftet, at hans firma arbejder for DR. Men advokaten understreger, at han skrev kronikken som privatperson.

”Jeg kan bekræfte, at DR er blandt advokatfirmaets klienter og har været det i en årrække. Men det er min kronik, og den kommer fra mig personligt. Derfor var det ikke relevant at oplyse om firmaets forhold til DR,” skriver han til Journalisten i en mail, hvor han også oplyser, at han ikke informerede Politiken om hans relation til DR.

Ifølge Journalisten siger Politikens kronikredaktør, Marcus Rubin, at han godt kendte Lassens relation til DR, men han respekterede, at advokaten skrev som privatperson. Han har imidlertid tilføjet på Politikens hjemmeside, at Steen Lassens firma i en årrække har repræsenteret DR. 

Stigende aktivitet i Holst Advokater giver tilfredsstillende år  

Overenskomstforhandlingerne for statsansatte brudt sammen 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Dommers adfærd på Facebook kom igen i fokus i denne uge, hvor Dansk Folkeparti holdt sommergruppemøde. Derudover fandt historier om blandt andet erhvervsjurister og barselsvilkår vej til spalterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier