Firma bag juridisk kunstig intelligens får trecifret millionindsprøjtning

Legaltech-firmaet bag Kira Systems har rejst 320 mio. kr. i venturekapital.

Interessen for at bruge teknologi i advokaters daglige arbejde stiger med hastig fart, og det giver medvind til et af verdens førende firmaer inden for kunstig intelligens, der er anvendeligt i advokatbranchen.

Ifølge branchemediet Legal Week har det canadiske legaltech-firma Kira, som står bag Kira Systems, rejst 50 mio. dollar, svarende til godt 320 mio. kr., i første runde af firmaets venture capital fundraising.

Millionerne kommer fra New York-baserede Insight Venture Partners, som investerer i software-virksomheder, og ifølge Kiras adm.direktør, Noah Waisberg, værdisætter det virksomheden til "et nicifret tal." 

Kira Systems gør det muligt gennem brug af machine learning på kort tid at gennemgå tusindvis af dokumenter og trække centrale oplysninger ud.

Det er første gang, at Kira henter kapital udefra. Selskabet blev grundlagt i 2011 og er siden begyndelsen af 2017 vokset fra en medarbejderstab på 35 til at have 115 på lønningslisten.

"Der er en kæmpestor mængde juridisk arbejde og kontraktgennemgang, der ikke bliver gjort, og det bliver ikke gjort, fordi det er økonomisk umuligt at komme igennem mængden af dokumenter, der skal gennemgås," siger Waisberg, som ser netop den problemstilling, som Kiras store mulighed.

Brancheorganisation: Ny teknologi kan presse yngre jurister

Robotter kommer til at spille større rolle for dommere  

Advokater hænger fast i tungt retssagssystem: "Jeg har ikke tålmodighed til at sidde på den portal"

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også