AdvokatWatch

"Tinglysningssystemet og nu også sagsportalen er i mine øjne en skændsel"

KOMMENTAR: Domstolsstyrelsen har med sine digitale systemer fejlet på stort set alle parametre.

Advokat Kristian Strandberg Dreyer mener ikke, at minretssag.dk er brugervenligt | Foto: PR

Jeg betragter mig selv som en dynamisk, moderne advokat, der er frisk på at prøve nye digitale arbejdsmetoder af, og jeg er også klar over, at al begyndelse er svær. Men både for så vidt angår tinglysningssystemet og nu også sagsportalen, må jeg blot sige, at det i mine øjne er en skændsel og uduelige systemer. Vi bruger mere tid og flere ressourcer som brugere af systemerne, end før de kom til, og det giver ingen mening rent digitaliseringsmæssigt. Vi er langt fremme i Danmark rent digitalt, men digitaliseringen af offentlige systemer i dette land har det med at gå galt, og det sker på bekostning af brugervenligheden og den daglige effektivitet.

Helt generelt om digitaliseringsprocesser af vitale samfundsmæssige systemer kan man overordnet anføre, at formålet hermed skal kunne begrundes. Ofte vil digitalisering være begrundet i lettere adgang til information, hurtigere sagsbehandling, ressourcebesparende hensyn og lignende. Digitaliseringen skal give mening – ikke mindst for de aktører, der dagligt bruger systemet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

143 advokater sidder tungt på trecifret millionmarked

Knap 150 advokater fordelt på mere end 100 forskellige advokatkontorer sidder i dag på langt størstedelen af millionmarkedet for dødsboer, der behandles som bobestyrerboer. Det betyder meget for min forretning, lyder det blandt andet fra advokat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier