AdvokatWatch

Kvindelig topadvokat opfattes som tromlende: "Man har misforstået mit lederskab"

Førende svensk erhvervsadvokat mener, at mange kvinder, som vil fremad, bliver urimeligt stemplet.

"I mit lederskab har folk pludselig haft synspunkter på, hvordan jeg er som mor, sammenholdt med mit engagement i mit arbejde og de timer, jeg lægger," siger Agnes Hammerstrand, partner i det svenske advokatfirma Delphi. | Foto: Youtube

Den svenske advokat Agnes Hammarstrand elsker at arbejde, er blevet medejer af et af Sveriges store advokatkontorer, inden hun er fyldt 35 år, og er lige blevet udpeget til Sveriges foretrukne erhvervsjurist. Men fremgangen kan være svær for omgivelserne at håndtere, især fordi hun er kvinde, fortæller Agnes Hammarstrand til nyhedssitet Realtid.se.

"Det er noget, som har fulgt mig gennem min karriere, at folk har opfatte mig som pushy, og at jeg tager for meget plads. Det handler om, at man har misforstået mit lederskab, og det gælder ikke bare mig, jeg har set så mange kvinder, som er blevet stemplet," siger Agnes Hammarstrand.

Hun er partner i advokatfirmaet Delphi og er netop af magasinet Legally Yours blevet kåret til Advokaternes Advokat 2018 i corporate-kategorien, dvs. den advokat, flest andre advokater har peget på som den, de selv ville hyre til erhvervssager.

Lige muligheder

Hammarstrand mener selv, hendes profil som en advokat, der er optaget af lige muligheder mellem kønnene, har været en medvirkende årsag til, at andre advokater fremhæver hende. Hun oplever, at folk reagerer forskelligt på succesrige erhvervsfolk, afhængigt af om det er en mand eller en kvinde.

"Jeg har hørt en masse sjove ting. I mit lederskab har folk pludselig haft synspunkter om, hvordan jeg er som mor, sammenholdt med mit engagement i mit arbejde og de timer, jeg lægger. Men det hænger jo ikke sammen, og så længe man finder en balance i sin relation og familie, synes jeg, det er vigtigt, at jeg som kvinde får plads til at have samme type karriere, som så mange mænd historisk typisk har haft. Vi kvinder kæmper stadig med så mange triste fordomme," siger Agnes Hammarstrand.

For at undgå, at kvinder havner som "dygtige piger foran skærmen" uden at blive anerkendt, prøver Hammerstrand i det daglige at lade unge advokater af begge køn tage spotlight, f.eks. ved at invitere dem med til møder, lade dem tage ordet og optræde i offentlige sammenhænge.

"Det handler om at skabe sig et navn, og så må man være med og ses, ikke bare arbejde back office," siger Hammarstrand til Realtid.se.

Lang vej til lige kønsfordeling i toppen af Bruun & Hjejle: Unge kvinder skal bane vejen 

Sex-sager skæmmer internationale advokatkæmper 

Kæmpe forskel på mandlige og kvindelige chefjuristers løn 

Mere fra AdvokatWatch

Telefonerne er blevet stille hos boligadvokater

Der bliver solgt færre boliger, og det kan mærkes i advokatkontorerne. ”Heldigvis har jeg ikke et dyrt, forkromet kontor på Kongens Nytorv,” siger Mette Krog med egen forretning i den sjællandske by Borup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier